Ombre Napisano Poniedziałek o 12:38 Napisano Poniedziałek o 12:38 (edytowane) Hej, zastanawiam się nad zakupem nowego gravela. Mój wzrost to 178cm, ważę aktualnie 80kg ale waga cały czas spada, docelowo 75kg. Chciałbym dobrej uniwersalności roweru ale w moim wypadku wygoda jest ważniejsza od sportowego charakteru maszyny. Po selekcji najbardziej przypadłby mi do gustu dwa rowery: - Giant Revolt Advanced Pro 1 przeceniony z 25k na 18k, w zasadzie nie znajduje żadnych wad oprócz ceny.... - Trek Checkpoint SL 7 AXS Gen 3 przeceniony z 20k na 15k, dużo gorsze koła w porównaniu do Gianta, cały rower cięższy o prawie kilogram i trochę się obawiam jak będzie wyglądał IsoSpeed po latach używania. Rowery które raczej odrzucam ale jednak trzymam na orbicie: - Kross Esker RS 3.0 jest do dostania za około 13,5k a to trochę zbyt mała różnica w porównaniu do np. Treka. Nie mam aż takiego zaufania do marki. Trochę też szkoda ograniczonego prześwitu na opony (maks 45mm). - Scott Addict Gravel 20 nie widzę wlaściwie żadnych przecen i w związku z tym wypada niekorzystnie finansowo. Trochę zbyt sportowa geometria i ograniczony prześwit na opony (45mm). - Cube Nuroad SLX - słabe przedstawicielstwo w Polsce, słaba dostępność, słaba gwarancja, brak przecen na tą chwilę. Zastawawiam się czy będzie różnica w serwisie Trek vs. Giant. Czy gwarancje będą respektowane podobnie? Co sądzicie o moich propozycjach? Na co zwrócilibyście uwagę? Edytowane Poniedziałek o 12:40 przez Ombre Cytuj
lelek2 Napisano Poniedziałek o 20:25 Napisano Poniedziałek o 20:25 Sprawdz: https://www.canyon.com/pl-pl/rowery-wyprzedaz/rowery-gravel/grizl-cf-slx-8-di2/3795.html?dwvar_3795_pv_rahmenfarbe=R083_P09 Cytuj
marcesco Napisano Wtorek o 05:58 Napisano Wtorek o 05:58 (edytowane) Oba rowery w mojej opinii bardzo spoko. ISO Speed jest w Treku od lat i nic strasznego się nie dzieje. Osobiście między tymi dwoma kierowałbym się estetyką (edit: na Revolcie będziesz minimalnie bardziej wyprostowany) W Cube z taką ceną przeceny nie są konieczne: https://www.bike-discount.de/de/cube-nuroad-c-62-slx-solareclipse-n-aurum - SRAM Force, kierownica, sztyca i koła w karbonie od Newmen. Jedyny minus to brak schowka w ramie. Edytowane Wtorek o 06:01 przez marcesco Cytuj
Ombre Napisano Wtorek o 17:14 Autor Napisano Wtorek o 17:14 Dzięki za propozycję ale Canyon odpada, nie podoba mi się + preferuje marki dostępne lokalnie. Dzięki za info o IsoSpeed i link z cubem, faktycznie dobra cena! Z tej dwójki jednak nadal preferuję Gianta. Cytuj
Chociemir Napisano Wtorek o 18:11 Napisano Wtorek o 18:11 Niewiele ponad budżet, ale dużo lepiej wyposażony od Treka: https://www.centrumrowerowe.pl/rower-gravel-r-raymon-soreno-ultra-pd47919/ Cytuj
Lextalionis Napisano Wtorek o 18:47 Napisano Wtorek o 18:47 Poprzednia (rocczniki 2024 i wcześniejsze) Orbea Terra to fajny i uniwersalny rower (TUTAJ w przepięknym lakierze Wine Red) lub jeżeli chwilę poczekasz to zaczną się pojawiać modele na 2025 gdzie są dwie wersje modelowe - zwykła i Race. Zwykła jest bardziej komfortowa i powinna się wpasować w wymagania. Focus Atlas to również bardzo komfortowy rower i do tego ma więcej punktów montażowych jeżeli Ci na tym zależy. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi