Zackary Napisano 22 Czerwca Napisano 22 Czerwca Cześć! Szukam roweru MTB do ~5000 zł. Mam 174 cm wzrostu i ważę 85 kg. Obecnie jeżdżę taką bestią INDIANA X-PULSER 3.9 M19 R21 ,ale planuje oddać ojcu bo chce kupić drugi rower żebyśmy mogli razem jeździć. W rowerze, którym jeszcze jeżdżę jest za dużo niepotrzebnych przełożeń z których nie korzystam i manetka blokująca amortyzator zamiast go blokować to ogranicza minimalnie skok. (Nie wspominając o słabej pracy amortyzatora) Rower głównie do lasu do rekreacyjnej jazdy, ale mam krótki odcinek gdzie rower muszę wnieść pod wysoką górę, dlatego chciałbym też coś lżejszego, Preferowany hardtrail bo na hopach nie skaczę i większość trasy to podjazdy, ale lubię szybko jeździć po nierównościach. Czy możecie polecić konkretne modele albo powiedzieć, na co zwrócić uwagę w tym budżecie? (Okazje z zagranicy też wchodzą w grę.) Cytuj
FigoiFago Napisano 22 Czerwca Napisano 22 Czerwca Ja bym zastanowił się nad tym https://www.decathlon.pl/p/rower-gorski-mtb-rockrider-expl-540-29/_/R-p-329414 Jedynie co bym wymienił to tarczę na 32T i opony na lżejsze. Cytuj
Zackary Napisano 22 Czerwca Autor Napisano 22 Czerwca Popatrzyłem na rynek europejski i znalazłem takie oferty: Rower MTB Orbea Laufey H30 2025 za 5095,75zł Szkott scale 940 za ~5100zł Niestety nie znam osprzętu SRAM i nie wiem jak wypada z Shimano Cytuj
Mod Team KrissDeValnor Napisano 22 Czerwca Mod Team Napisano 22 Czerwca Orbea to ciężki kloc (obstawiam >15 kg), i jest to rower do agresywnej jazdy z nastawieniem na jazdę w dół (geometria i wysoka masa), więc raczej 140 mm skoku ci się nie przyda. SX ma chyba najgorsze opinie, podobnie jak Judy... Sram jest droższy od Shimano. Lepiej dołożyć do tego : https://evolutionbikes.pl/products/scott-skala-933?variant=42929552818316 Cytuj
Zackary Napisano 22 Czerwca Autor Napisano 22 Czerwca To już ponad 1400zł ponad budżet. Nie jestem zawodowcem i nie potrzebuje aż tak dobrego sprzętu do jazdy rekreacyjnej 😅 Jak trzeba to mogę zwiększyć budżet do 5500zł z wliczonym kosztem dostawy z zagranicy. Cytuj
Haron_90 Napisano 24 Czerwca Napisano 24 Czerwca Może któryś Radon? Warte zastanowienia są 8 i 9 alu: https://www.bike-discount.de/en/radon-jealous-al-9.0-6 https://www.bike-discount.de/en/radon-jealous-al-8.0-3 Jeśli chodzi o stosunek jakości do ceny, to ciężej coś lepszego znaleźć. Ja bym chyba wolał dopłacić parę stów do 9, która waży zaledwie 11kg i ma SIDa. 1 Cytuj
Zackary Napisano 24 Czerwca Autor Napisano 24 Czerwca Dzięki za propozycję, jeżeli nikt nie zaproponuje na forum innego sprzętu lub nie poda sensownych argumentów dlaczego twoja propozycja jest zła to zamawiam tego Radona 9 w piątek 1 Cytuj
Zackary Napisano 27 Czerwca Autor Napisano 27 Czerwca Właśnie próbuje zamówić ten rower, tylko mam pewien problem... W koszyku cena roweru wzrasta o 43,66 euro i z dostawą cena końcowa wynosi 1402,65 euro zamiast 1358,99 euro. Nie widzę powodu dlaczego subtotal wzrasta Cytuj
Czikol Napisano 27 Czerwca Napisano 27 Czerwca (edytowane) A wrzuciłeś coś do koszyka oprócz samego roweru? Rozumiem, ze kupujesz na Bike Discount?! Rowery wysyłają z innego magazynu niż części rowerowe itp. wtedy mogą naliczyć podwójny koszt wysyłki Edytowane 27 Czerwca przez Czikol Cytuj
Thomass13 Napisano 28 Czerwca Napisano 28 Czerwca W dniu 22.06.2025 o 22:01, Zackary napisał: To już ponad 1400zł ponad budżet. Nie jestem zawodowcem i nie potrzebuje aż tak dobrego sprzętu do jazdy rekreacyjnej 😅 Tez nie jestem zawodowcem i nie biorę udziału w wyścigach a wybrałem rower na ramie karbonowej 🙂 Cytuj
Zackary Napisano 28 Czerwca Autor Napisano 28 Czerwca 9 godzin temu, Czikol napisał: A wrzuciłeś coś do koszyka oprócz samego roweru? Rozumiem, ze kupujesz na Bike Discount?! Rowery wysyłają z innego magazynu niż części rowerowe itp. wtedy mogą naliczyć podwójny koszt wysyłki Javascript bzdury pokazuje, system płatności to osobny system, który dobrze pokazuje. Na stronie pokazuje cenę z podatkiem 19% i jest napis że niby 23%, a w rzeczywistości dopiero w koszyku pojawia się cena z podatkiem 23% 54 minuty temu, Thomass13 napisał: Tez nie jestem zawodowcem i nie biorę udziału w wyścigach a wybrałem rower na ramie karbonowej 🙂 Mam nadzieję że dobrze się sprawuje, tylko że ja naprawdę nie potrzebuje takiego drogiego sprzętu, a ten scott i tak jest ponad budżetem, nie wspominając że suma końcowa z dostawą wyniesie mnie 1591,40 euro Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi