Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Zamów sobie koła wg następującej specyfikacji:

Obręcze rodi skorpion 28" lub dt Swiss 535 lub accent crossracer.

Piasta tył Novatec F162SB-135.

Piasta przód Novatec A361SBT.

Szprychy od strony napędowej tył sapim leader.

Szprychy od strony hamulcowej tył sapim race.

Szprychy przód sapim leader z dwóch stron.

Nyple sapim polyax.

Jeśli wyjdzie za drogo to można iść w piasty Shimano, o ile potrafi się im zrobić serwis zerowy.

Napisano (edytowane)

Mam takie kółka, za 200zł oddam, za 300 razem z oponami i dętkami https://photos.app.goo.gl/T4GUwPeKa2WwwEyW8
Opony to drutowe Schwalbe marathon praktycznie nieużywane, mają może ze 100km przebiegu. Nie są nowe, ale na pewno jeszcze długo pojeżdżą. 
O ile dobrze pamiętam, to jedna ma szerokość 35, a druga 37mm, ale muszę to jeszcze zweryfikować. 

Edytowane przez akkwlsk
  • +1 pomógł 1
Napisano

Cześć 

Zupełnie się na tym nie znam, sprawdziłem tylko model opon i są git. 

Czy felgi proste, bez uszkodzeń, gotowe go jazdy? 

No i jeszcze piasty i łożyska w nich, czy tam wszystko jest ok i nie trzeba będzie regenerować albo smarować? Ile lat mają? 

Pozdrawiam 

Napisano

Nie wiem ile mają lat, kupiłem używany rower z tymi kołami, wymieniłem opony na nowe, a po jakimś czasie rower przebudowałem, a koła mi zostały. Nie miałem z nimi żadnego problemu, jeżeli jesteś zdecydowany to mogę przed wysyłką wrzucić je na centrownicę i upewnić się, że są proste. 

Wgniot nie ma, obręcze mają jeszcze sporo "życia" (rowek wskazujący poziom zużycia rantu pod hamulec). Piasty działają tak jak powinny, są na łożyskach maszynowych, ja ich nie dotykałem, więc ciężko mi powiedzieć co ze smarem itp. Są to jednak koła za 200zł ;)