Pawelekgit Napisano 16 Czerwca Napisano 16 Czerwca Witam. Posiadam rower Merida Big Nine 500 Lite z amortyzatorem Manitou Markhor. Chcę wyrzucić amortyzator i kupić widelec, gdyż bardzo rzadko jeżdżę w miejscach, gdzie Amor jest mi potrzebny. Ponadto tym zabiegiem odchudzę rower o prawie 2 kg. Uwagę zwróciłem na Carbon od przyjaciela z Chin, mianowicie: Właśnie udało mi się znaleźć to na AliExpress: 624,92zł | OG-EVKIN FK-007 29er 15x110mm oś przelotowa czarny karbonowy widelec roweru górskiego 1-1/8-1-1/2 "widelec MTB części rowerowe akcesoria rowerowe https://a.aliexpress.com/_EvVactC Nadmienię , że moja waga 130kg. Ta marka jest polecaną. Ewentualnie jak byście pozycjonowali Oga względem np. Kocevlo? Proszę o jakieś sugestie w tym temacie, czy warto kupić ten wideł. Pozdrawiam. PS sprawdzę jeszcze wymiary amora, żeby ustalić jak mocno wpłynie to na geometrię. Z wyrazami szacunku Paweł Cytuj
KSikorski Napisano 16 Czerwca Napisano 16 Czerwca Twój widelec ma około 506mm "axle to crown", odejmując SAG wychodzi że powinieneś szukać widelca sztywnego około 485mm axle to crown. Linkowany widelec geometrycznie będzie więc pasował. Markhor z osią i przyciętą sterówką waży ~1980g, więc z tym zaoszczędzeniem prawie 2kg bym nie przesadzał 😉 1 Cytuj
Pawelekgit Napisano 16 Czerwca Autor Napisano 16 Czerwca Dziękuję za odpowiedź. Mój błąd z tą wagą. Ponad kilogram. Co i tak jest dużą oszczędnością. Pozostaje pytanie co do jakości tego producenta. Cytuj
Nemrod82 Napisano 16 Czerwca Napisano 16 Czerwca Montowałem kiery, mostki i sztyce Og- Evkin. Wszystko było dobrej jakości i z tego co wiem służy do dzisiaj bez problemu. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi