Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)
W dniu 14.07.2025 o 15:33, Rybus85 napisał:

Porównując do Rion z wkładką zieloną te Danish mają bardziej "mięsistą" wkładkę.

Mięsistość o niczym nie świadczy :)

Rion Ripad i Rion na szarym Dolomiti " mięsistość podobna" a jednak podczas testowania na Wiśle1200

rmw1200.jpg

Ripad 44( w tym 35h jazdy non stop), Dolomiti 76 non topera, gdzie zwycięzca jest oczywisty :) 

Wkładka to przede wszystkim krój, struktura i materiał z jakiego została wykonana :) 

Edytowane przez kaido2
Napisano

Pisałem już o tym w dziale polecajek z Aliexpress, kupiłem te spodenki Riona ale z zieloną wkładką Dolomiti 6h, głównie na podstawie opinii z tego forum i pierwsza przejażdżka niespełna 2-godzinna na grawelu z siodełkiem EC90 (czyli chińską repliką Speca Power) to była tragedia, ledwo godzinę wytrzymałem, później to była walka, co chwilę wstawanie na pedałach, żeby jakoś dojechać. W niedzielę lekko ponad 2 godziny na szosie z siodełkiem Bontrager Verse Comp i całkiem nieźle, zero problemów, nic nie bolało ani nie uwierało, w sumie dość wygodnie. Znaczy się chińskie spodenki nie lubią się z chińskimi siodełkami. Dzisiaj będzie próba na grawelu z siodełkiem Specialized Bridge (nie pamiętam czy mam Comp czy Sport) a jutro z siodełkiem WTB Volt, zobaczymy czy to problem spodenek i mojego tyłka czy wcześniejsze siodełko do bani. Ale wcześniej jeździłem w spodenkach MTB z Deca, chyba Rockrider Race i było całkiem o.k.

Napisano

Nie do wszystkich siodeł i tyłków pasuje dana wkładka, dlatego pod ultra idzie odpowiednie siodło i do tego gacie. Polecane Riony  wychodzi, że pasują do większości ( 4-ch liter i siodeł) i ja póki co też nie zauważyłem problemów, a wręcz przeciwnie ,- tanie gacie które deklasują wiele droższych modeli:) 

Napisano

Ja nie mówię że są złe. Dla mnie za ten hajs super. Tylko pisałem jakie są Riony i Danishe. Jak na razie więcej km na nich nie robiłem. Więc nie wiem czy te 6h jest "osiągalne". Na razie nie mam czasu żeby wyjść na tyle godzin na rower. Może we wrześniu jak młodzian wróci do szkoły 😂