Monopson Napisano 27 Maja Napisano 27 Maja (edytowane) Czy gwarancja obejmuje wentyle rowerowe ? rower nowy Romet elektryk , pierwsza jazda i powietrze zeszło przez wentyl w tylnym kole , nie ma możliwości już napompowania bo powietrze zaraz ucieka . Rower kupiony dwa dni temu przez allegro , przegląd zerowy jeszcze nie zrobiony . Edytowane 27 Maja przez Monopson Cytuj
seba8121 Napisano 28 Maja Napisano 28 Maja Jeżeli nie zniszczyłeś go przy pierwszym pompowaniu to próbować możesz. To są dętki, tubeless ? Presta, AV ? Schodzi z główki czy między wentylem, a felgą ? Cytuj
Garlock Napisano 28 Maja Napisano 28 Maja Zgodnie z warunkami gwarancji nie obejmuje ona ogumienia. Ale trudno zużyć wentyl w 2 tygodnie, to ewidentnie wada materiałowa lub montażowa. Reklamuj, ale przygotuje się na to, że mogą chcieć odrzucić reklamację Cytuj
Mod Team sznib Napisano 28 Maja Mod Team Napisano 28 Maja Ale wentyl to nie ogumienie, nie podlega zużyciu. Jak jest wada to gwarancja obejmuje, nie obejmuje naturalnego zużycia. Cytuj
KSikorski Napisano 28 Maja Napisano 28 Maja Dętka czy wentyl kosztuje 30zł, przegląd zeroiwy zrobić i tak trzeba i z pewnością w ramach tego przeglądu serwisant dokręci wkład wentyla i dopompuje koło, każde zdanie napisane w tej dyskusji jest marnowaniem życia... Cytuj
Monopson Napisano 28 Maja Autor Napisano 28 Maja (edytowane) Rower nie miał już powietrza w kole gdy przyszedł w kartonie ale napompowalem i było ok do pierwszej jazdy w następny dzień , przejechałem około 25 km i nagle zeszło powietrze . Powietrze uchodzi centralnie przez wentyl nawet kompresorem nie można napompować bo zaraz ucieka , wentyl typu "samochodowego" , uważam że to wada wentyla .Gdyby to było w przednim kole to już bym to wymienił ale w tylnym z silnikiem w kole jest trochę zachodu .W pobliżu mam autoryzowany servis rometa ale prawdopodobnie do reklamacji konieczne jest zrobienie przeglądu zerowego czy można bez tego zgłosić reklamację ? .Sprzedawca z allegro zapewnia że może wbić przegląd jak wyśle kartę gwarancyjną do niego , rower odebrałem w wtorek więc planuję dziś wysłać. Edytowane 28 Maja przez Monopson Cytuj
KSikorski Napisano 28 Maja Napisano 28 Maja 10 wkładów wentyla za 3,99zł, klucz do wkładów 8,99zł. https://allegro.pl/oferta/10x-wklad-wklady-zaworu-detki-krotki-wentyla-12927594231 https://allegro.pl/oferta/wkretak-klucz-do-wentyli-detek-kol-opon-zaworow-wkladek-oksydowany-14708810259 1 Cytuj
Garlock Napisano 28 Maja Napisano 28 Maja Klucz można kupić i za 2 zł: https://allegro.pl/oferta/10x-wklad-wklady-zaworu-detki-krotki-wentyla-12927594231 Albo kapturek z "kluczem" za podobne pieniądze Kapturek i wkłady zaworów do kupienia w większości sklepów motoryzacyjnych, żeby nie płacić za przesyłkę. Cytuj
Mod Team sznib Napisano 28 Maja Mod Team Napisano 28 Maja Albo podejść do najbliższego serwisu, bo jak to kwestia dokręcenia wkładu wentyla to jest 10 sekund roboty. 1 Cytuj
Monopson Napisano 28 Maja Autor Napisano 28 Maja (edytowane) Wkład dokręciłem i jest to samo , po wymianie wkładu na inny tez jest to samo czyli powietrze uchodzi gdzieś na łączeniu wentyla z gumą , zgłoszę tą wadę do serwisu rometa wygląda to na wadę fabryczną . Wkład wentyla sprawdziłem w drugim kole i jest sprawny . Edytowane 28 Maja przez Monopson Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi