rajdon Napisano 19 Maja Napisano 19 Maja Zgodnie ze sztuką ta odległość ma wynosić 1 do 3mm u mnie jak zjadę na sam dół na haku jest 5mm . Czy mam rozumieć że ten hak na ramie jest za wysoko i już nic z tym nie można zrobić? Czy może jest jeszcze jakaś regulacja której nie widzę żeby tą przerzutką zbliżyć się do zębatek? Cytuj
RabbitHood Napisano 20 Maja Napisano 20 Maja (edytowane) Lol miałem IDENTYCZNY problem. Pomogła wymiana na FC-RX820. Komu przeszkadzało mocowanie przerzutek na obejmę? Edytowane 20 Maja przez RabbitHood 1 Cytuj
spidelli Napisano 20 Maja Napisano 20 Maja Jak to mówią - rynek odpowiada na oczekiwania konsumentów @rajdon @RabbitHood te przygody mieliście z "fabrycznymi" korbami czy to problemy na etapie przeróbek? Cytuj
RabbitHood Napisano 20 Maja Napisano 20 Maja Nie no jakby tak było z nowym rowerem to byłby niezły "przypał" - przy ulepszeniu z 50t taki problem wystąpił. U mnie w "gravelu" tak wysoko umieszczono hak, że korby gravelowe były za małe 1 Cytuj
RabbitHood Napisano 20 Maja Napisano 20 Maja Oczywiście, że nie działa - jest głośne i długie. Nie mówiąc już o ryzyku zacięcia się łańcucha na blacie - a to może się skończyć sporym rachunkiem u wyrwizęba. Cytuj
rajdon Napisano 20 Maja Autor Napisano 20 Maja Rower to m-bike grv 400 jest to Gravel i miał prawie całą grupe grx-400 oprócz korby. Oryginalnie FSA omega duży blat 48 i mały 32. Dlaczego zmieniam ? Ta korba FSA ma jakas dziwną oś 19mm suporty sa drogie, oprocz tego jezdze z sakwami na jakies tam wyprawy na alpejskie przełęcze i ostatnio będąc w Szwajcarii brakowało mi tego przełożenia mniej . Co spełnia korba GRX 46-30. Według mnie to wadliwie ktoś to zrobił bo korby z duzym blatem typu 48 powinny być w polowie regulacji żeby mozna dac i Korbe 44 jak i 52 np. A tu sie nie da. Jedynym rozwiązaniem jakie widzę jest kupienie albo wykonanie takiej przedłużki tego haka. Wcześniej z tą korbą omega też był problem ale jakoś to regulowałem i zagryzałem zęby. Może dlatego nie dali korby GRX do zestawu bo zepsuli rame xD a nie chodziło o oszczędności. Cytuj
RabbitHood Napisano 21 Maja Napisano 21 Maja też się zastanawiałem nad takim adapterem (wolf tooth ma takie) - ale jak dla mnie za drogie i nie jestem fanem takiego "druciarstwa". Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi