Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Osprzętowo wzorowo, a jeżeli ma taperowaną główkę to rewelacja (ze zdjęć niby tak...).

Geometrycznie wielka niewiadoma. Wszystkie rozmiary mają te same wymiary, ale patrząc, że firma już trochę te rowery produkuje to trzeba założyć, że tragedii nie ma. 

Dla porównania https://www.centrumrowerowe.pl/rower-mtb-giant-talon-0-29-pd43014/?v_Id=231648 - brak sztywnych osi, gorszy napęd, łatwiejsza odsprzedaż.

https://www.decathlon.pl/p/rower-gorski-mtb-rockrider-expl-540-29/_/R-p-329414, ale wsadzili Cues`a. Niektórzy piszą, że OK, ale to nieliczne opinie.

Napisano

Nie chcę żeby ktoś mnie podejrzewał o sponsorowane opinie ale za 3500 masz Kellysa Gate 30. Co prawda ma tylko Deorke ale za to jest tabelka z geometrią i firma jest minimalnie bardziej 'prawdziwa'. IMO także lepiej się prezentuje.

Napisano
34 minuty temu, Greg1 napisał:

Ten Tabou też brak sztywnych osi

@Greg1, wg specyfikacji ma, co potwierdza również autor 🙂.

@postiga, stosunek cena/osprzęt rewelacja. Szczególnie jeżeli chodzi o rodzimy rynek. Czy warto patrząc na to całościowo to już musisz sobie sam odpowiedzieć 😉.

Napisano

Na obrazku to nie wygląda jak sztywna oś:

image.png.f3648a0c41afba2565b55e03d826e9e0.png

Z przodu za bardzo nie da się zobaczyć chociaż kształt nakrętki sugeruje QR:

image.png.f9a9531df2c509c8b7f8f2a91c37bb91.png

Opis też jest delikatnie mówiąc enigmatyczny:

image.png.bead7e469c31ae9eb777251f51b22111.png

Czy to znaczy, że są egzemplarze ze sztywnymi osiami i z QR? Czy tylko, że sztywna oś nie jest wkręcana tylko z szybkozamykaczem? Mam taką sztywną oś u siebie z przodu ale z tylu mam "normalną", wkręcaną ale wtedy nie ma takiej czarnej nakrętki jak w QR-ach tylko inna, większa, u mnie taka:

SR SUNTOUR 15QLC32-110 BOOST oś sztywna 15x110 mm spinka - Sklep  internetowy MTBIKER

Więc albo zdjęcie przedstawia inny rower albo opis jest nieprawidłowy - w necie nie ma innych zdjęć tego roweru, żeby porównać a strony sprzedawców odsyłają do strony producenta po dane