Burgi Napisano 13 Maja Napisano 13 Maja Cześć wam, chce zmodernizować mojego starego mtb. Chcę kupić dropper o takich cechach: - pod rurę 31,6mm - zewnętrzne prowadzenie linki - skok 100 lub 125mm - w zestawie z manetką "jak manetka amora" Nie mam dużo miejsca na duży skok, nie mam możliwości wewnętrznego prowadzenia linki i mam klasyczny napęd 3x9 czyli szukam manetki podobnej do amortyzatora. Myślałem o XLC SP-T10B, polecicie coś innego? Cytuj
Mod Team sznib Napisano 14 Maja Mod Team Napisano 14 Maja Cytat nie mam możliwości wewnętrznego prowadzenia linki Zawsze możesz wywiercić dziurę w ramie żeby mieć taką możliwość. Od razu wybór sztyc dużo większy i prowadzenie pancerza bardziej estetyczne. Cytuj
Burgi Napisano 14 Maja Autor Napisano 14 Maja SZNIB myślisz że nie zaburzy to siły konstrukcji ramy? Ogólnie mam ramę No Saint Lucifer. Cytuj
piter614 Napisano 14 Maja Napisano 14 Maja Miałem tak wywiercony otwór w niczym to nie przeszkadzało ,a jak ma pęknąć tak pęknie Cytuj
chudzinki Napisano 14 Maja Napisano 14 Maja 29 minut temu, Burgi napisał: myślisz że nie zaburzy to siły konstrukcji ramy? Na pewno nie jeden mały otwór. Gdybyś się zdecydował to ja proponuję zrobić to w tylnej części podsiodłówki żeby kabel poprowadzić pod mufą i pod dolną rurą. Cytuj
Burgi Napisano 14 Maja Autor Napisano 14 Maja 2 minuty temu, chudzinki napisał: Na pewno nie jeden mały otwór. Gdybyś się zdecydował to ja proponuję zrobić to w tylnej części podsiodłówki żeby kabel poprowadzić pod mufą i pod dolną rurą. Tak też w sumie myślałem. Widziałem na necie że robili nieco większe otwory żeby pasowało pod taką gumkę w ogóle otworu. Cytuj
chudzinki Napisano 14 Maja Napisano 14 Maja Ja zrobiłem tylko taki otwór żeby wszedł pancerz. I tak musisz wiercić po skosie od dołu, więc z koła nic do środka nie wleci 🙂. Cytuj
Talrand Napisano 14 Maja Napisano 14 Maja Mam tego droppera w wersji 30.9/150mm i jak nie lubisz jak ci coś w rowerze stuka i trzeszczy to szukaj dalej. Luz jest w płaszczyźnie przód-tył, na boki nie lata i siodełko się nie obraca przy pedałowaniu. Kosztował niewiele więcej niż markowa sztywna sztyca i bez problemów działa, więc możesz tanio wypróbować funkcjonalność mykmyka jeśli jeszcze nie miałeś ale jeśli już wiesz że bedziesz go używał na stałę chyba trzeba będzie dopłacić. Cytuj
Mod Team sznib Napisano 14 Maja Mod Team Napisano 14 Maja 3 godziny temu, chudzinki napisał: Ja zrobiłem tylko taki otwór żeby wszedł pancerz. I tak musisz wiercić po skosie od dołu, więc z koła nic do środka nie wleci 🙂. Ja tak samo. Już kilka dobrych lat temu i żadnych problemów. Cytuj
Burgi Napisano 14 Maja Autor Napisano 14 Maja Koszt XLC pod sztyce 31,6 i ze skokiem 100mm jest taki sam dla wersji w wewnętrznym i zewnętrznym prowadzeniem linki- czyli 400zl. Jakbym decydował się ba xlc to w sumie nie ma ekonomicznego powodu na wiercenie w ramię. Polecacie inny dropper do ok. 400 zł? Cytuj
Mod Team sznib Napisano 14 Maja Mod Team Napisano 14 Maja 100mm skoku to mało. Nie brałbym mniej niż 120mm. miałem 100 i różnica nawet do 120 jest zauważalna. Cytuj
Burgi Napisano 14 Maja Autor Napisano 14 Maja Ok patrząc na sztyce 120mm znalazłem meride. Myślicie ze byłaby ok? Cytuj
Mod Team sznib Napisano 15 Maja Mod Team Napisano 15 Maja Praktycznie wszystkie sztyce w tym budżecie bazują na podobnej konstrukcji i działają ok. Cytuj
Burgi Napisano 15 Maja Autor Napisano 15 Maja Dobra, dopytam jeszcze o serwis. Na tym XLC z zewnętrznym prowadzeniem linki jest info o nie otwieraniu go. Może być tak że jest nieserwisowny a z wewnętrznym prowadzeniem linki jest serwisowany? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi