Runner79 Napisano 20 Stycznia Napisano 20 Stycznia Witam, jako że jestem laikiem w mechanice rowerowej chciałbym się dowiedzieć jaki może być orientacyjny koszt wymiany w/w elementu , który objawia się ( ciężko mi to określić - coś jakby ciche strzelanie w środku podczas mocniejszego nacisku na pedały ) . Rower to Kross Hexagon r2 MODEL Z 2017r z przebiegiem 5,5 tyś km ( szczerze to nie serwisowany ) z informacji na stronie przy pozycji suport wpisane jest tylko Feimin, Cytuj
KSikorski Napisano 20 Stycznia Napisano 20 Stycznia (edytowane) 60zl jak nie jest zapieczony. Jak zapieczony to 100zl za godzinę i okaże się po robocie. Plus koszt nowego suportu. Edytowane 20 Stycznia przez KSikorski 1 Cytuj
Runner79 Napisano 20 Stycznia Autor Napisano 20 Stycznia Dziękuje bardzo, a co do modelu suportu to na allegro koszt tego w/w to niecałe 20 zł, jak jest z jego jakością i ewentualnie co można by tam dać lepszego ? Cytuj
Gość Napisano 21 Stycznia Napisano 21 Stycznia (edytowane) Shimano ma suporty, więc szkoda bawić się w jakiś No Name. Ja z 10 lat temu też miałem taki wymysł z Krossa i padł bardzo szybko. Edytowane 21 Stycznia przez Gość Cytuj
marvelo Napisano 21 Stycznia Napisano 21 Stycznia 9 godzin temu, Runner79 napisał: ewentualnie co można by tam dać lepszego ? Neco 920al - Suporty rowerowe i wkłady - Allegro.pl Cytuj
Rafał87 Napisano 21 Stycznia Napisano 21 Stycznia Tylko zanim zamówisz/kupisz suport to musisz znać parametry obecnego. Bo są różne długości osi, szerokość mufy suportowej no i dwa rodzaje gwintów mufy. 1 Cytuj
Runner79 Napisano 21 Stycznia Autor Napisano 21 Stycznia Dziękuje bardzo za wyjaśnienia w temacie, czytając kilka tematów z pewnością nie będę wymieniał sam tylko zdam się wraz z odpowiednim zakupem na serwis Cytuj
Runner79 Napisano 26 Stycznia Autor Napisano 26 Stycznia (edytowane) Aktualizacja: W serwisie pokazano mi mocno wyciągnięty łańcuch, starte zęby na tylnej zębatce oraz tak samo na przedniej - z tą różnicą że tylko środkowa bo najczęściej używana : Zapytanie serwisanta i szybka decyzja - wymiana całego napędu: Nie wgłębiając się w szczegóły gdyż się nie znam, lecz może komuś się przyda : Suport Shimano - 89 zł Zębatka tylna Shimano - 69 zł Łańcuch Shimano - 49 zł Wkład suportu ( zdałem się na serwisanta ) - 39 zł Robocizna za wszystko - 150 zł Rower jeździ fantastycznie Edytowane 26 Stycznia przez Runner79 1 Cytuj
marvelo Napisano 26 Stycznia Napisano 26 Stycznia Łańcuch Shimano za 49 zł to pewnie HG40. Jeśli tak, to za długo na tym nie pojeździsz. Najlepiej od razu kup lepszy (np. Shimano HG71, KMC X) i wymień po nie więcej niż 500 km. 1 Cytuj
Mihau_ Napisano 27 Stycznia Napisano 27 Stycznia 10 godzin temu, Runner79 napisał: Suport Shimano - 89 zł Zębatka tylna Shimano - 69 zł Łańcuch Shimano - 49 zł Wkład suportu ( zdałem się na serwisanta ) - 39 zł To jest to samo. Chyba, że te 89 oznacza nową korbę Cytuj
Runner79 Napisano 27 Stycznia Autor Napisano 27 Stycznia Faktycznie źle napisałem, korba z zębatkami za 89 zł 12 godzin temu, marvelo napisał: Łańcuch Shimano za 49 zł to pewnie HG40. Jeśli tak, to za długo na tym nie pojeździsz. Najlepiej od razu kup lepszy (np. Shimano HG71, KMC X) i wymień po nie więcej niż 500 km. Dziękuje za radę Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi