Skocz do zawartości

[siodło] do treka FX-a dla kobitki

moose_etc

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Drodzy i mili! :)

Jakie siodełko byłoby odpowiednie do fitnessa - trek FX 7.4 dla baby?  Oryginalne chyba jest męskie, a w każdym razie źle dobrane, bo nie wytrzymuję na nim 10 minut :P

Kompletnie nie wiem jak się zabrać do tematu, nigdy nie kupowałam siodła :)

thx from the mountain za wszelkie rady!

pozdrowienia :)

Napisano

Zmierz rozstaw kości kulszowych, dodaj 3 cm i kup WTB o szerokości jaka Ci wyszła. Od tego możesz zacząć.

Bontrager chyba oferuje możliwość przetestowania, ale to musisz doczytać.

Napisano

Jeśli kupowałaś Treka w sklepie stacjonarnym to wróć tam i poproś o pomiar kości. Trek jest właścicielem marki Bontrager a oni mają taki właśnie program, że w ciągu miesiąca od zakupu możesz siodełko wymieniać na inne i testować.

Ja tak kupowałem swoje, bo mi na oryginalnym drętwiało to i owo. W sklepie posadzili mnie na takiej matrycy, wyszło z tego, że jestem na granicy dwóch rozmiarów. Najpierw wziąłem szersze, pojeździłem kilka dni, potem założyłem węższe i od razu wiedziałem, że chcę szersze :)

Jestem bardzo zadowolony, na jazdy do 4 godzin w ogóle nie zakładam spodenek z wkładką, chociaż czasami już czuć na kościach kulszowych ucisk. Ale dobre spodenki i można cały dzień jeździć.

Do drugiego roweru z marszu dokupiłem takie samo siodełko i jest ok.

Napisano

@spidelli Do 4 godzin to ja lecę bez spodenek w samych slipach z Deca 🤣, a poważniej @moose_etc sprawdź też dla kobiet  SPECIALIZED Bridge Comp MIMIC, 155mm

Tanio nie jest ale wygodnie. Żona na takim na hardtailu w ub roku 1000km w 10dni na Słowenii - Chorwacji w tym 700km w 8dni w Portugalii (wybrzeże alentejano costa vicentina), głównie szutry, kamienie itp  i jest zadowolona.

Napisano

Właśnie, żona też ma Bontragera i też zadowolona 👍

Mniejsza o firmę ale zmierz sobie te kości, siodełko kupuje się jak buty - trzeba mierzyć.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...