Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
18 minut temu, Maciorra napisał:

Jeśli się nie mylę, to między punktami 34 a 35 powstało dość słynne osuwisko:

https://olkusz.naszemiasto.pl/w-hutkach-znow-powstalo-wielkie-osuwisko-tym-razem-do-zalewiska-runal-niebieski-szlak-dla-pieszych/ar/c1p2-27874841

Oczywiście jedno z wielu w tym rejonie. Tak jak @girek pisze wskazany objazd i to raczej szerokim łukiem:)

Nowe, duże osuwisko jest już na zakręcie przed 33, również wcześniej, droga wzdłuż jeziora (nad 33) wpadła do wody. 

• +1 pomógł 1
Napisano
W dniu 7.10.2025 o 15:38, Maciorra napisał:

W takim układzie chyba odpuściłbym start w Olkuszu, bo między Olkuszem, a rejonem który Cię interesuje nie dzieje się nic ciekawego pod kątem rowerowym, a można się zapaść pod ziemię, albo pod wodę:)

Jeśli planujesz podjechać autem, to lepiej zaparkować albo przy pustyni (Róża Wiatrów lub Dąbrówka, ew. Klucze przy szlaku nad Zielony Staw), albo na przykład koło Zakładu Leczniczo Opiekuńczego Kamilianów w Hutkach. W każdym miejscu masz darmowe parkingi, albo coś co przypomina parking (Dąbrówka) i możesz sobie jakieś sensowne kółko ułożyć.

Kurna z moim pechem w tym roku to nie wykluczone, że faktycznie skończył bym pod wodą:P Pogoda za oknem jeszcze bardziej zniechęca mnie do czegoś nieznanego wiec zostawię temat na wiosną. Z miejscami co wymieniłeś typu ten ośrodek to chyba da się pod niego jakąś drogą podjechać. Nie schodzę w sezonie poniżej 130/150km szutrów na dzień wiec jest czym czas zająć nawet gdybym startował przed Olkuszem. Ogólnie interesuje mnie jazda po leśnych drogach a nie jakieś wybitne zwiedzanko. Na pewno szersza opona to już wiem. Raczej będzie tak, że na pierwszy wypad rozpoznam co jest mniej więcej grane pod moje wymagania a dopiero na kolejny raz podpytam gdzie jeszcze uderzyć. 

• +1 pomógł 1