Skocz do zawartości

[klucz] Jaki klucz do serwisowania Piast DT 240 Ratchet

PawelW84

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

A odkręcałeś kiedyś pierścienie piast DT Swiss? ;) Nieistotne, czy 350, czy EXP... Bez solidnego klucza z dobrej stali, mocnego stołu z konkretnym imadłem i sutego obiadu nawet nie podchodź. :)

Napisano
12 godzin temu, TheJW napisał:

Niestety taniej niż oryginał czy Unior się chyba nie da...(i nie opłaca jak się okazuje)

Klucz Dt to 230zl 

https://formicki-bike.pl/pl/p/DT-Swiss-klucz-wielowpustu-bebenka-Star-Ratchet-EXP-/33617

ale Uniora nie znalazłem. Podzielisz się linkiem. ?

Ogólnie nie zamierzam używać go w imadle, bo mam klucz pneumatyczny 1900 Nm (nie wiem na ile to prawda ale szpilkę w kole można ukrecic)

Napisano
9 godzin temu, TheJW napisał:

A odkręcałeś kiedyś pierścienie piast DT Swiss? ;) Nieistotne, czy 350, czy EXP... Bez solidnego klucza z dobrej stali, mocnego stołu z konkretnym imadłem i sutego obiadu nawet nie podchodź. :)

Rozumiem , i zdaję Sobie sprawę że wymagana dobrą jakość , tylko zobaczcie co robi rynek ,,dyma" Nas na każdym kroku.

Napisano
2 godziny temu, Joker86 napisał:

Rozumiem , i zdaję Sobie sprawę że wymagana dobrą jakość , tylko zobaczcie co robi rynek ,,dyma" Nas na każdym kroku.

Dokladnie, dymają na każdym kroku :D

Szukałem w tamtym roku piast, na przód kupiłem novateca 791 bo polecana i tansza od dt. Dopiero po czasie od zakupu z ciekawosci przeglądałem wymianę łożysk i się okazuje że do wymiany trzeba mieć specjalny klucz do odkręcenia kapsli które przykrywają łożyska.

U bitula taki klucz koło stówki.

Bym wiedział wczesniej to pewnie bym wziął xt tak jak na tyl.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...