Eathan Napisano 28 Maja Napisano 28 Maja A tak swoją drogą to appka do liczenia działa. Przy okazji zauważyłem jeszcze coś. Siadłem na chwile nad wodą i Varia co chwile pikała. Okazało się, że ona wykrywała ludzi spacerujących za rowerem. Tak ma być? Cytuj
gnomon Napisano Czwartek o 05:41 Napisano Czwartek o 05:41 (edytowane) Moim zdaniem takie cos powinno wypaśc na IFie prędkości minimalnej, zarówno varii jak i poruszających się obiektów, które detektuje...powinna iść spać i nie tracić prądu na głupoty. Ale może jest jakis ukryty scenariusz, typu staczający sie na kogos pojazd z podjazdu, w któremu strzelił ręczny Jesli jesteś plecami, możesz nie słyszeć że coś się zbliża i bedzie chciało cię taranować. Edytowane Czwartek o 05:45 przez gnomon Cytuj
Eathan Napisano Czwartek o 05:46 Napisano Czwartek o 05:46 @gnomon musimy się z @pecio na testy organoleptyczne umówić. Jeden ze scenariuszy wartych sprawdzenia to, czy varia wykryje siekierę goniącą Cię po minięciu kierowcy ubezpieczonego w PZU (tutaj pije do ostatniej akcji PZU) 2 Cytuj
pecio Napisano Czwartek o 06:56 Napisano Czwartek o 06:56 Nie ma problemu. Tylko ostrzegam , że od mnie dopiero po tygodniu wraca się do domu po takich testach organoleptycznych (później zaczniecie się udzielać w takim innym wątku 😁). A jak jeszcze mam ciskać ciupaską za Wami to nie wiem czy w ogóle wrócicie 😉🤣 Są dymy odnośnie trybu peleton i tego , że radar trzyma cały czas obiekt za sobą. Padały postulaty odnośnie progu detekcji prędkości. Na razie cisza. Trzeba to jakoś logicznie rozłożyć i przy tym nikomu nie dogodzisz . Najlepiej jakby zrobili opcję - chcesz , aktywujesz. Mnie osobiście to nie przeszkadza choć nie spotkałem się do obecnej chwili aby "ludź" aktywował radar. Po wychwyceniu tego problemu przez @Eathan muszę trochu dłużej postać w parku 😁. Jak mi dojdzie jeszcze tyle telemetrii w Connect co powyżej zademonstrował kolega @Eathan to na cztery godziny jazdy będzie osiem godzin analiz 😉 2 Cytuj
pecio Napisano Czwartek o 09:19 Napisano Czwartek o 09:19 Z przykrością potwierdzam obserwacje kolegi @Eathan. Jeden osobnik - jedna motorynka, zbita grupa ludzi dalej jako jedna motorynka, przysadzisty pieseł szukający miejsca na klocka też jest motorynką. Obiekty poruszały się całkiem nieśpiesznie. Pod tym względem "ciapate z G " trochu nadgorliwie podeszli do tematu detekcji. 1 Cytuj
pecio Napisano Czwartek o 14:10 Napisano Czwartek o 14:10 (edytowane) Kochani Panowie robi się bardzo " piknie" ............Garmin otworzył secure BLE Nie będzie potrzeby robienia " mostów" ANT+ i innych podchodów.Teraz to nawet Brytony, Magenki , Wahoo , itp będą mogły mieć te bajery z pasami ruchu i kategoriami obiektów.👏 Edytowane Czwartek o 14:17 przez pecio 1 Cytuj
pecio Napisano Czwartek o 19:25 Napisano Czwartek o 19:25 Zobaczymy bo sytuacja dalej jest rozwojowa . Razem z tym pojawiają się ciemne chmury . Cały czas obserwuję w którym kierunku to pójdzie. Cytuj
pecio Napisano Sobota o 17:35 Napisano Sobota o 17:35 (edytowane) Panowie Maca popełnił nową wersję 0.32.0 SBL z obejściem dla Variatki 820. 👍 Edytowane Sobota o 18:04 przez pecio Cytuj
pecio Napisano Sobota o 18:07 Napisano Sobota o 18:07 (edytowane) Może być konieczne usunięcia pola danych z danego profilu dotyczącego "liczydła radarowego " ( na chwilę aby sparować Varię ) Edytowane Sobota o 18:30 przez pecio Cytuj
pecio Napisano Sobota o 18:37 Napisano Sobota o 18:37 Zgodnie z ustawieniami tryb "solid" czyli "stałe " bo nie ma dostępu do GPS . Czyli na razie wszystko jest bajka 😁. Jutro testy drogowe. Cytuj
Eathan Napisano Niedziela o 06:33 Napisano Niedziela o 06:33 @pecio czyli rozumiem, że mam wywalić varię (radar + lampę) w Edku i potem na nowo sparować i na koniec wgrać nowy konfig do SBL? Cytuj
Eathan Napisano Niedziela o 06:51 Napisano Niedziela o 06:51 hm No to Error 10, Wgrałem: Cytat #1074,358879792::16776960:267911168,0#9,6!DZIEN:2:54:0:0Er600,s-600C]1.38889!NoGPS:1:51:0:0G[3!AKU:2:55:0:0B}4Er600,s-600!NOC:1:52:0:0Es-600,r600!NOCS:2:53:0:0C}6.94444Es-600,r600!:1:0:0:0D=1#0,73535488::11141120:#9,6!NoGPS:1:4:0:0G[3!Hebel:2:4:0:0C]1.94444A[-10!DRadar:1:7:0:0I]-1]0!NOC:2:4:0:0B[5Es-600,r600!NRadar:2:6:0:0Es-600,r600I]-1]0!:1:0:0:0D=1#7,6:AT 1600:0:16777215:-1!2,:-1,OFF:0!1,1600:53!1,800:52!1,400:51!1,DZIEŃ:54!1,NOC:55#6,5:Varia 820:0:16777215:-1!2,:-1,OFF:0!1,STAŁE:4!1,DZIEŃ:7!1,NOC:6!1,GRUPA:5#0::#1:1#123!:123!#16711680#0#0#B3843#14#24#0#0 Co popsułem? Zmiana dotyczy włączenia opcji do radaru i nic ponad to... Cytuj
pecio Napisano Niedziela o 06:56 Napisano Niedziela o 06:56 (edytowane) @Eathan jak masz ( a wiem , że masz😉 ) zainstalowane pole danych " Mybiketraffic " które obecnie działa w trybie "obejścia " to musisz je usunąć na czas nowego parowania Varii ( inaczej będzie wyszukiwało bez końca i pokaże błąd ). Robisz aktualizację do nowego SBL 0.32.0 w konfiguratorze do tego co masz robisz ptaszka pod pozycją "connect radar " . Wczytujesz nową konfigurację . Z czujników usuwasz radar /światło 820 i na nowo parujesz ale tak aby było w trybie otwartym . W zależności jaki masz soft aktualnie w Edku wyskoczą różne " wartości " np. SBL i numer lub RearVue820 ale będzie komunikat o otwartym połączeniu. Konfigurację masz poprawną . Właśnie postałem trochu przy drodze...... pupa blada , nic to nie dało. Walczę dalej. Niby wszystko dobrze. Edytowane Niedziela o 07:39 przez pecio Cytuj
Eathan Napisano Niedziela o 07:38 Napisano Niedziela o 07:38 Dobra, ogarnięte. Pięknie dziękuję. Cytuj
pecio Napisano Niedziela o 07:50 Napisano Niedziela o 07:50 Znowu przy drodze i teraz potwierdzam działa wyśmienicie. Mała uwaga . Parujemy nie na pałę tylko wybieramy z czujników z pod pozycji "connect iq". Cytuj
pecio Napisano Niedziela o 08:05 Napisano Niedziela o 08:05 (edytowane) W trybie obejścia działa tak Dalej nie zmienia pomimo tego trybu w parowaniu radar po BLE a światła po otwartym Edytowane Niedziela o 08:08 przez pecio Cytuj
Eathan Napisano Niedziela o 08:50 Napisano Niedziela o 08:50 Jeszcze nie. Zrobiłem aktualizacje, po południu pójdę pokręcić Cytuj
pecio Napisano Niedziela o 09:38 Napisano Niedziela o 09:38 (edytowane) OK. To sprawa tak się ma. Po aktualizacji do nowej SBL 0.32.0 i wczytaniu nowej konfiguracji z zahaczonym "connect radar" usuwamy bezwzględnie pola danych SBL i Mybiketraffic. Następnie usuwamy z czujników 820. Potem parujemy na nowo - wyszukaj wszystkie czujniki , pojawia się dwie pozycje RearVue i SBL RD xxx . Wybieramy na tym etapie RearVue. Potem dodajemy pole SBL do danego typu aktywności. Potem znów szukaj wszystkie czujniki i wybieramy SBL RD xxxx. I na końcu wszystko działa pięknie . 😁 Robione Edek 1040 solar v.31.30 und RearVue Varia 820 v.6.70 Aha ....... nie zbadałem wpływu na Magene 1600 . Jestem optymistą 😉 Edytowane Niedziela o 09:43 przez pecio 1 Cytuj
Eathan Napisano Poniedziałek o 05:50 Napisano Poniedziałek o 05:50 @pecio usunięcie pola danych oznacza odinstalowanie danej appki IQ, czy po prostu kasujemy pole na ekranie i to wszystko? Cytuj
pecio Napisano Poniedziałek o 08:12 Napisano Poniedziałek o 08:12 Wystarczy usunięcie danego pola danych z profilu aktywności . Ta przypadłość dotyczy tylko tych pól które stosują " obejście " BLE w Edku. Zauważyłem ,że jak miałem aktywne pole "biketrafika" to za huhu nie chciało się sparować z "nowym" SBL , mieliło , mieliło i tak bez końca. Po usunięciu od razu zatrybiło. Potem przywracałem do ekranu pole "trafika" bo wiadomo , że bez tego nie działa ta cała radarowa telemetria . Swoja drogą ładnie się wczoraj nakombinowałem . Jak się już okazywało , że wszystko niby dobrze to testy przy drogowe obnażały brutalną rzeczywistość . I znowu kopanie , kasowanie , parowanie , cudowanie aż się udało. 1 Cytuj
Eathan Napisano Poniedziałek o 09:27 Napisano Poniedziałek o 09:27 Niby jest SBL 0.32.1 - z wczoraj. Zrobiłem aktualizację. Potem kroki opisane powyżej. I za chiny nie chcę złapać żądnego czujnika opisanego jako SBL. Co ciekawe po tym jak skasuje światło tylne + radar i szukam nowych dostaję Varię. Dodaje i ona z automatu dodaje się ze światłem Cytuj
pecio Napisano Poniedziałek o 09:42 Napisano Poniedziałek o 09:42 Też tak miałem. Później opiszę co i jak dokładnie. U mnie działa cycuśnie 😁 nic się nie gryzie . 1 Cytuj
pecio Napisano Poniedziałek o 12:33 Napisano Poniedziałek o 12:33 (edytowane) Dobra @Eathan" jedziem " z koksem. Na wstępie napiszę takie obrazowe porównanie - u Garmina nie jest tak , że aby zjeść czekoladę musisz ją odpakować . Zjadasz z papierkiem a potem owe nieszczęsne opakowanie wygrzebujesz z ...... no tam z dołu 😁 Kolejność czynności ma fundamentalne znaczenie !! Jeżeli masz zainstalowane pole " mybiketrafic" to na ten czas - zamień to pole na przykład na pole wysokości. Usuń na czas czynności urzędowych 😉 także pole "SBL" !!!!!! Usuń z czujników RADAR . Sprawdź pod pozycją czujniki - światła czy nie masz SBl'a jako tylne światło. Jak figuruje to też usuwasz . Jak nie to idziemy dalej. Zakładam , że masz masz na Edka "wgranego " SBL i ustawioną konfigurację z bezwzględnie zaznaczonym " ptaszkiem " pod pozycją CONNECT RADAR . Teraz jak zrobiłeś dokładnie to co pisałem wyżej czyli " wyczyściłeś " Edka włączamy RearVue820 w tryb parowania aż zacznie migać fioletowa diodka. Wchodzimy do sekcji czujniki i dajemy " ZNAJDŹ WSZYSTKIE ". Po chwili powinny wyskoczyć dwie pozycje "RADAR RearVue8 " oraz niżej " Connect IQ SBL RD xxxxxx" Na tym etapie parujemy jako pierwszego " RADAR RearVue8" . Potwierdzamy parowanie. Teraz znów wchodzimy w czujniki i dajemy znowu " ZNAJDŹ WSZYSTKIE ". Teraz wyskoczy nam tylko " Connect IQ SBL RD xxxxxx". Parujemy /potwierdzamy i wychodzimy z tematu czujników. Na kolejnym etapie dodajemy do ekranu aktywności pole SBL. Wyłączamy i ponownie odpalamy Varię . Trataaata .... wszystko hula. A na koniec tą naszą "WYSOKOŚĆ " znowu podmieniamy na pole " mybiketrafic " . A na sam koniec końców ......piwo wypijemy kiedyś przy okazji 😉🤣 Ja stawiam . Edytowane Poniedziałek o 12:38 przez pecio 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi