Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

A tak swoją drogą to appka do liczenia działa.

image.thumb.jpeg.78663b660976345ad3989063fc6c07ea.jpeg

Przy okazji zauważyłem jeszcze coś. Siadłem na chwile nad wodą i Varia co chwile pikała. Okazało się, że ona wykrywała ludzi spacerujących za rowerem. Tak ma być?

Napisano (edytowane)

Moim zdaniem takie  cos powinno wypaśc na IFie prędkości minimalnej, zarówno varii jak i poruszających się obiektów, które detektuje...powinna iść spać i nie tracić prądu na głupoty.

Ale może jest jakis ukryty scenariusz, typu staczający sie na kogos pojazd z podjazdu, w któremu strzelił ręczny :P 

Jesli jesteś plecami, możesz nie słyszeć że coś się zbliża i bedzie chciało cię taranować. 

Edytowane przez gnomon
Napisano

@gnomon musimy się z @pecio na testy organoleptyczne umówić. Jeden ze scenariuszy wartych sprawdzenia to, czy varia wykryje siekierę goniącą Cię po minięciu kierowcy ubezpieczonego w PZU (tutaj pije do ostatniej akcji PZU)

• Haha 2
Napisano

Nie ma problemu. Tylko ostrzegam  , że   od mnie   dopiero po tygodniu wraca się do domu po takich testach organoleptycznych  (później zaczniecie się udzielać w takim innym wątku 😁). A jak jeszcze mam ciskać  ciupaską  za Wami  to nie wiem czy w ogóle wrócicie 😉🤣

Są dymy odnośnie  trybu peleton  i tego , że radar trzyma cały czas obiekt za  sobą.   Padały postulaty odnośnie progu detekcji prędkości.  Na razie cisza.   Trzeba to jakoś logicznie  rozłożyć i przy tym  nikomu nie dogodzisz . Najlepiej jakby zrobili  opcję  - chcesz , aktywujesz. 

Mnie osobiście  to nie przeszkadza   choć nie  spotkałem się do obecnej  chwili  aby  "ludź"  aktywował radar.  Po wychwyceniu tego problemu przez @Eathan  muszę trochu dłużej postać w parku 😁.

Jak mi dojdzie jeszcze tyle telemetrii    w Connect co powyżej zademonstrował kolega @Eathan   to na cztery godziny jazdy   będzie osiem godzin analiz 😉

• Haha 2
Napisano

Z przykrością potwierdzam obserwacje kolegi @Eathan.  Jeden osobnik - jedna motorynka, zbita  grupa ludzi  dalej jako jedna motorynka, przysadzisty pieseł szukający miejsca na klocka  też jest motorynką.  Obiekty poruszały  się całkiem nieśpiesznie. Pod tym względem "ciapate z G " trochu nadgorliwie podeszli do tematu detekcji.

• +1 pomógł 1
Napisano (edytowane)

Kochani Panowie robi się bardzo " piknie" ............Garmin otworzył secure BLE

Screenshot_20260528_155958_Firefox_1.jpg

Nie będzie potrzeby robienia " mostów" ANT+ i innych podchodów.Teraz to nawet Brytony, Magenki , Wahoo , itp będą mogły mieć te bajery z pasami ruchu i kategoriami obiektów.👏

Edytowane przez pecio
  • +1 pomógł 1
Napisano (edytowane)

Może być konieczne usunięcia pola danych z danego profilu dotyczącego "liczydła radarowego " ( na chwilę  aby sparować Varię ) 

20260530_202020.jpg

20260530_202623.jpg

Edytowane przez pecio