Eathan Napisano 28 Maja Napisano 28 Maja A tak swoją drogą to appka do liczenia działa. Przy okazji zauważyłem jeszcze coś. Siadłem na chwile nad wodą i Varia co chwile pikała. Okazało się, że ona wykrywała ludzi spacerujących za rowerem. Tak ma być? Cytuj
gnomon Napisano 28 Maja Napisano 28 Maja (edytowane) Moim zdaniem takie cos powinno wypaśc na IFie prędkości minimalnej, zarówno varii jak i poruszających się obiektów, które detektuje...powinna iść spać i nie tracić prądu na głupoty. Ale może jest jakis ukryty scenariusz, typu staczający sie na kogos pojazd z podjazdu, w któremu strzelił ręczny Jesli jesteś plecami, możesz nie słyszeć że coś się zbliża i bedzie chciało cię taranować. Edytowane 28 Maja przez gnomon Cytuj
Eathan Napisano 28 Maja Napisano 28 Maja @gnomon musimy się z @pecio na testy organoleptyczne umówić. Jeden ze scenariuszy wartych sprawdzenia to, czy varia wykryje siekierę goniącą Cię po minięciu kierowcy ubezpieczonego w PZU (tutaj pije do ostatniej akcji PZU) 2 Cytuj
pecio Napisano 28 Maja Napisano 28 Maja Nie ma problemu. Tylko ostrzegam , że od mnie dopiero po tygodniu wraca się do domu po takich testach organoleptycznych (później zaczniecie się udzielać w takim innym wątku 😁). A jak jeszcze mam ciskać ciupaską za Wami to nie wiem czy w ogóle wrócicie 😉🤣 Są dymy odnośnie trybu peleton i tego , że radar trzyma cały czas obiekt za sobą. Padały postulaty odnośnie progu detekcji prędkości. Na razie cisza. Trzeba to jakoś logicznie rozłożyć i przy tym nikomu nie dogodzisz . Najlepiej jakby zrobili opcję - chcesz , aktywujesz. Mnie osobiście to nie przeszkadza choć nie spotkałem się do obecnej chwili aby "ludź" aktywował radar. Po wychwyceniu tego problemu przez @Eathan muszę trochu dłużej postać w parku 😁. Jak mi dojdzie jeszcze tyle telemetrii w Connect co powyżej zademonstrował kolega @Eathan to na cztery godziny jazdy będzie osiem godzin analiz 😉 2 Cytuj
pecio Napisano 28 Maja Napisano 28 Maja Z przykrością potwierdzam obserwacje kolegi @Eathan. Jeden osobnik - jedna motorynka, zbita grupa ludzi dalej jako jedna motorynka, przysadzisty pieseł szukający miejsca na klocka też jest motorynką. Obiekty poruszały się całkiem nieśpiesznie. Pod tym względem "ciapate z G " trochu nadgorliwie podeszli do tematu detekcji. 1 Cytuj
pecio Napisano 28 Maja Napisano 28 Maja (edytowane) Kochani Panowie robi się bardzo " piknie" ............Garmin otworzył secure BLE Nie będzie potrzeby robienia " mostów" ANT+ i innych podchodów.Teraz to nawet Brytony, Magenki , Wahoo , itp będą mogły mieć te bajery z pasami ruchu i kategoriami obiektów.👏 Edytowane 28 Maja przez pecio 1 Cytuj
pecio Napisano 28 Maja Napisano 28 Maja Zobaczymy bo sytuacja dalej jest rozwojowa . Razem z tym pojawiają się ciemne chmury . Cały czas obserwuję w którym kierunku to pójdzie. Cytuj
pecio Napisano Sobota o 17:35 Napisano Sobota o 17:35 (edytowane) Panowie Maca popełnił nową wersję 0.32.0 SBL z obejściem dla Variatki 820. 👍 Edytowane Sobota o 18:04 przez pecio Cytuj
pecio Napisano Sobota o 18:07 Napisano Sobota o 18:07 (edytowane) Może być konieczne usunięcia pola danych z danego profilu dotyczącego "liczydła radarowego " ( na chwilę aby sparować Varię ) Edytowane Sobota o 18:30 przez pecio Cytuj
pecio Napisano Sobota o 18:37 Napisano Sobota o 18:37 Zgodnie z ustawieniami tryb "solid" czyli "stałe " bo nie ma dostępu do GPS . Czyli na razie wszystko jest bajka 😁. Jutro testy drogowe. Cytuj
Eathan Napisano Niedziela o 06:33 Napisano Niedziela o 06:33 @pecio czyli rozumiem, że mam wywalić varię (radar + lampę) w Edku i potem na nowo sparować i na koniec wgrać nowy konfig do SBL? Cytuj
Eathan Napisano Niedziela o 06:51 Napisano Niedziela o 06:51 hm No to Error 10, Wgrałem: Cytat #1074,358879792::16776960:267911168,0#9,6!DZIEN:2:54:0:0Er600,s-600C]1.38889!NoGPS:1:51:0:0G[3!AKU:2:55:0:0B}4Er600,s-600!NOC:1:52:0:0Es-600,r600!NOCS:2:53:0:0C}6.94444Es-600,r600!:1:0:0:0D=1#0,73535488::11141120:#9,6!NoGPS:1:4:0:0G[3!Hebel:2:4:0:0C]1.94444A[-10!DRadar:1:7:0:0I]-1]0!NOC:2:4:0:0B[5Es-600,r600!NRadar:2:6:0:0Es-600,r600I]-1]0!:1:0:0:0D=1#7,6:AT 1600:0:16777215:-1!2,:-1,OFF:0!1,1600:53!1,800:52!1,400:51!1,DZIEŃ:54!1,NOC:55#6,5:Varia 820:0:16777215:-1!2,:-1,OFF:0!1,STAŁE:4!1,DZIEŃ:7!1,NOC:6!1,GRUPA:5#0::#1:1#123!:123!#16711680#0#0#B3843#14#24#0#0 Co popsułem? Zmiana dotyczy włączenia opcji do radaru i nic ponad to... Cytuj
pecio Napisano Niedziela o 06:56 Napisano Niedziela o 06:56 (edytowane) @Eathan jak masz ( a wiem , że masz😉 ) zainstalowane pole danych " Mybiketraffic " które obecnie działa w trybie "obejścia " to musisz je usunąć na czas nowego parowania Varii ( inaczej będzie wyszukiwało bez końca i pokaże błąd ). Robisz aktualizację do nowego SBL 0.32.0 w konfiguratorze do tego co masz robisz ptaszka pod pozycją "connect radar " . Wczytujesz nową konfigurację . Z czujników usuwasz radar /światło 820 i na nowo parujesz ale tak aby było w trybie otwartym . W zależności jaki masz soft aktualnie w Edku wyskoczą różne " wartości " np. SBL i numer lub RearVue820 ale będzie komunikat o otwartym połączeniu. Konfigurację masz poprawną . Właśnie postałem trochu przy drodze...... pupa blada , nic to nie dało. Walczę dalej. Niby wszystko dobrze. Edytowane Niedziela o 07:39 przez pecio Cytuj
Eathan Napisano Niedziela o 07:38 Napisano Niedziela o 07:38 Dobra, ogarnięte. Pięknie dziękuję. Cytuj
pecio Napisano Niedziela o 07:50 Napisano Niedziela o 07:50 Znowu przy drodze i teraz potwierdzam działa wyśmienicie. Mała uwaga . Parujemy nie na pałę tylko wybieramy z czujników z pod pozycji "connect iq". Cytuj
pecio Napisano Niedziela o 08:05 Napisano Niedziela o 08:05 (edytowane) W trybie obejścia działa tak Dalej nie zmienia pomimo tego trybu w parowaniu radar po BLE a światła po otwartym Edytowane Niedziela o 08:08 przez pecio Cytuj
Eathan Napisano Niedziela o 08:50 Napisano Niedziela o 08:50 Jeszcze nie. Zrobiłem aktualizacje, po południu pójdę pokręcić Cytuj
pecio Napisano Niedziela o 09:38 Napisano Niedziela o 09:38 (edytowane) OK. To sprawa tak się ma. Po aktualizacji do nowej SBL 0.32.0 i wczytaniu nowej konfiguracji z zahaczonym "connect radar" usuwamy bezwzględnie pola danych SBL i Mybiketraffic. Następnie usuwamy z czujników 820. Potem parujemy na nowo - wyszukaj wszystkie czujniki , pojawia się dwie pozycje RearVue i SBL RD xxx . Wybieramy na tym etapie RearVue. Potem dodajemy pole SBL do danego typu aktywności. Potem znów szukaj wszystkie czujniki i wybieramy SBL RD xxxx. I na końcu wszystko działa pięknie . 😁 Robione Edek 1040 solar v.31.30 und RearVue Varia 820 v.6.70 Aha ....... nie zbadałem wpływu na Magene 1600 . Jestem optymistą 😉 Edytowane Niedziela o 09:43 przez pecio 1 Cytuj
Eathan Napisano Poniedziałek o 05:50 Napisano Poniedziałek o 05:50 @pecio usunięcie pola danych oznacza odinstalowanie danej appki IQ, czy po prostu kasujemy pole na ekranie i to wszystko? Cytuj
pecio Napisano Poniedziałek o 08:12 Napisano Poniedziałek o 08:12 Wystarczy usunięcie danego pola danych z profilu aktywności . Ta przypadłość dotyczy tylko tych pól które stosują " obejście " BLE w Edku. Zauważyłem ,że jak miałem aktywne pole "biketrafika" to za huhu nie chciało się sparować z "nowym" SBL , mieliło , mieliło i tak bez końca. Po usunięciu od razu zatrybiło. Potem przywracałem do ekranu pole "trafika" bo wiadomo , że bez tego nie działa ta cała radarowa telemetria . Swoja drogą ładnie się wczoraj nakombinowałem . Jak się już okazywało , że wszystko niby dobrze to testy przy drogowe obnażały brutalną rzeczywistość . I znowu kopanie , kasowanie , parowanie , cudowanie aż się udało. 1 Cytuj
Eathan Napisano Poniedziałek o 09:27 Napisano Poniedziałek o 09:27 Niby jest SBL 0.32.1 - z wczoraj. Zrobiłem aktualizację. Potem kroki opisane powyżej. I za chiny nie chcę złapać żądnego czujnika opisanego jako SBL. Co ciekawe po tym jak skasuje światło tylne + radar i szukam nowych dostaję Varię. Dodaje i ona z automatu dodaje się ze światłem Cytuj
pecio Napisano Poniedziałek o 09:42 Napisano Poniedziałek o 09:42 Też tak miałem. Później opiszę co i jak dokładnie. U mnie działa cycuśnie 😁 nic się nie gryzie . 1 Cytuj
pecio Napisano Poniedziałek o 12:33 Napisano Poniedziałek o 12:33 (edytowane) Dobra @Eathan" jedziem " z koksem. Na wstępie napiszę takie obrazowe porównanie - u Garmina nie jest tak , że aby zjeść czekoladę musisz ją odpakować . Zjadasz z papierkiem a potem owe nieszczęsne opakowanie wygrzebujesz z ...... no tam z dołu 😁 Kolejność czynności ma fundamentalne znaczenie !! Jeżeli masz zainstalowane pole " mybiketrafic" to na ten czas - zamień to pole na przykład na pole wysokości. Usuń na czas czynności urzędowych 😉 także pole "SBL" !!!!!! Usuń z czujników RADAR . Sprawdź pod pozycją czujniki - światła czy nie masz SBl'a jako tylne światło. Jak figuruje to też usuwasz . Jak nie to idziemy dalej. Zakładam , że masz masz na Edka "wgranego " SBL i ustawioną konfigurację z bezwzględnie zaznaczonym " ptaszkiem " pod pozycją CONNECT RADAR . Teraz jak zrobiłeś dokładnie to co pisałem wyżej czyli " wyczyściłeś " Edka włączamy RearVue820 w tryb parowania aż zacznie migać fioletowa diodka. Wchodzimy do sekcji czujniki i dajemy " ZNAJDŹ WSZYSTKIE ". Po chwili powinny wyskoczyć dwie pozycje "RADAR RearVue8 " oraz niżej " Connect IQ SBL RD xxxxxx" Na tym etapie parujemy jako pierwszego " RADAR RearVue8" . Potwierdzamy parowanie. Teraz znów wchodzimy w czujniki i dajemy znowu " ZNAJDŹ WSZYSTKIE ". Teraz wyskoczy nam tylko " Connect IQ SBL RD xxxxxx". Parujemy /potwierdzamy i wychodzimy z tematu czujników. Na kolejnym etapie dodajemy do ekranu aktywności pole SBL. Wyłączamy i ponownie odpalamy Varię . Trataaata .... wszystko hula. A na koniec tą naszą "WYSOKOŚĆ " znowu podmieniamy na pole " mybiketrafic " . A na sam koniec końców ......piwo wypijemy kiedyś przy okazji 😉🤣 Ja stawiam . Edytowane Poniedziałek o 12:38 przez pecio 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi