Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jako sygnalizację bardzo lubię CYCLAMI RVL01, świeci długo i telefon umie naładować. A odkąd mam Di2 to jeszcze bardziej ją lubię bo wiem, że kiedyś zapomnę i pojadę gdzieś z nienaładowaną baterią. 

• +1 pomógł 1
Napisano

@pecio moja żona jeszcze nie wie kim jesteś, ale pewnie już nie jest Twoja fanką ;) heheheh A tak poważnie ciekawa lampa. Fajnie, że przewidzieli kwestie mocowania pod i zachowania odcięcia. Jest to ciekawa opcja. Gdyby miała kształt jak HORI albo EVO 1700 to bym już zamawiał :D 

Napisano

@Eathan  moja żona  to mnie już od   trzech dekad nie kocha ....... powiada  " Idź sobie głaskać te swoje rowerki ". Więc nie jest dla mnie zaskoczeniem  brak  fanek  u płci tkz. pięknej 🤣 

Ta EVO 1700 przypomina mi przednią lampę od MZ Trophy.    Kształt trochu przekombinowany.   Podejrzewam ,że  w środku  spoczywa dedykowany akumulator   a to trochu źle.  Przy tej mocy też  pewno króciutki czas działania i wiele cykli ładowania. 

Natomiast ta Hori  jest fikuśna i  ze specyfikacji  wywnioskować można iż siedzi tam  standardowe ogniwo li Ion.  Czas działania tez pupki nie urywa  . 

• Haha 2
Napisano
11 minut temu, pecio napisał:

moja żona  to mnie już od   trzech dekad nie kocha ....... powiada  " Idź sobie głaskać te swoje rowerki "

Kuźwa skąd ja to znam😀. "Idź se do tej piwnicy z rowerami sie poprzytulać". I tak BTW Variatka już w paczkomacie czeka na mnie.

• Haha 2
Napisano (edytowane)

Nie mam jeszcze tej Magenki.  Ale  to kwestia godzin aż mnie skusi. 😁

Mam bliźniaczą  ( powiedzmy 😉 ) konstrukcję  bez łączności - Magicshine RM 1500.  Uwielbiam tą "świeczkę " . Ma więcej mocy niż te 1500 lumenów wynikające ze specyfikacji.  W lesie  jak ją odpalam  to jakby kaznodzieja powiedział ... " zapanowała światłość wiekuista "  , sarnom oczy wypala a jak przytrzymasz w jednym miejscu za długo to zaczynają się krzaki palić .😁😉

@bashey_pl 820 ? 

Edytowane przez pecio
Napisano

ehhh no i @pecio sam sobie jesteś winny. Niby najnowsza beta na EDGE 1040, podłączyłem do komputerka ale mam otwarte ANT+. Jak połączyć się w bezpieczny sposób? Zdaje się to ma znaczenie i tylko wtedy działają te nowe funkcje... 

PS
Leci aktualizacja firmware.

Napisano (edytowane)

A nie było opcji wyboru sposobu połączenia??? Albo jeśli mnie pamięć nie myli to podczas szukania nowego czujnika nie wyskoczyło Ci to samo urządzenie dwa razy w opcji wyboru tylko z dopiskiem BLE? Ja tak mam jak podłączałem HRM600 do Edka 840. Wyskoczyło HRM 600 i drugie na 100% HRM 600(BLE)

Edytowane przez bashey_pl
  • +1 pomógł 1
Napisano

@pecio mam ostatnią prośbę o zerknięcie na config z ION 200 RT (sn: 761850816) w parze z variatką. Idea jest taka:

• dzienne miganie przy prędkości większej niż 5 km/h od wschodu do zachodu, 
  • nocne miganie przy prędkości większej niż 5 km/h od zachodu do wschodu. 
  • automatyczne wyłączenie jak stoję dłużej niż 5 minut. 

#4587520,196641:0,761850816:1:#5,3!Dzien:2:63:0:0C]1.38889Er900,s900!Noc:2:62:0:0Es900,r900C]1.38889!:1:0:0:0D=1#0,73535488::11141120:#9,6!NoGPS:1:4:0:0G[3!Hebel:2:4:0:0C]1.94444A[-10!DRadar:1:7:0:0I]-1]0!NOC:2:4:0:0B[5Es-600,r600!NRadar:2:6:0:0Es-600,r600I]-1]0!:1:0:0:0D=1#7,6:Ion 200 RT:0:16777215:-1!2,:-1,Off:0!1,High:1!1,Medium:2!1,Low:5!1,Day Flash:63!1,Night Flash:62#6,5:Varia 820:5570730:16777215:-1!2,:-1,Off:0!1,STAŁE:4!1,DZIENNE:7!1,NOCNE:6!1,PELETON:5#0::#1:1#123!:123!#16711680#0#B3843#2#24#0#0

Napisano (edytowane)

Generalnie co na szybkiego wychwyciłem    -  nie masz koloru aktywnego przycisku w Bontagerku zdefiniowanego ,  nie ma numeru seryjnego Varii ,  w trybie smart  na Ion masz tylko dwa ustawienia   , w obu przypadkach praca zaczyna się po przekroczeniu progu 5km/h .  Nie jedziesz to przód się nie pali . 

Na podzielonym ekranie  będziesz miał pięć butonów manuala  Bontragera  i obok cztery Varii.   Dla symetrystów 😉 można dodać jednego "przyciska"  w Varii od picu. 😁

Popraw te drobne błędziki i wklepuj .  Jeszcze możesz ujednolicić czcionkę w Ion i z polonizować  nazwy. 

A ja właśnie teraz robię "wsadzik" dla secika Magene AT1600 plus Varia 820.  Dziesięć "guzików " Magene kontra cztery Varii. 😁

@Eathan możesz do ION dodać  jeszcze jeden warunek   jak bateria osiągnie poziom  minimalny  to , żeby przeszła w  tryb " oszczędzający " . 

Edytowane przez pecio
  • +1 pomógł 1
Napisano (edytowane)

Spróbuj usunąć numer seryjny Varii jak wklepałeś. Nie pamiętam czy się oba klepało  czy wystarczy podać jeden  ten nie Garminowski. 

Edytowane przez pecio
  • +1 pomógł 1
Napisano
16 minut temu, pecio napisał:

Nie pamiętam czy się oba klepało  czy wystarczy podać jeden  ten nie Garminowski. 

Numery seryjne klepiesz tylko wtedy kiedy masz te same lampki o tej samej nazwie.😉

Napisano

Ciekawe, mam tylko 2 - varię i ion 200. Odczytałem numery na Garminie z właściwości światełek i tyle. W kazdym razie poleciał ten od variatki i działa. 

Napisano

Faktycznie przy tej cenie za FR300 to jej możliwości wypadają strasznie rzadziutko . Już lepiej dosypać grosiwa i kupić któregoś z wypalaczy  ocząt.  Jutro dostanę  ( Brzozka już pędzi z paczką ) Magene AT 1600  to  pobawię się w porównania z RM 1500. Będę grzał po lesie ....😁 Jak pogoda pozwoli to pocykam trochu fotek .

• +1 pomógł 1