Skocz do zawartości

[do 3000] rower MTB

Dzidu

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam serdecznie. Proszę o pomoc w zakupie roweru. Mam 176cm wzrostu i wagę 82kg. Chciałbym pojeździć rowerem trochę asfaltu ale zarazem zjazd w teren leśny i trochę pagórków ale nie są to góry. Pojeździłem trochę rowerem żony Romet Mustang M7.1 rama 19 cali i byłem bardzo zadowolony. Jednocześnie poczytałem forum gdzie odradzano zakup Rometa. W tytule podałem kwotę do 3000 zł ale wychodzę z zasady że czasami warto trochę dołożyć i kupić coś lepszego. Dlatego moja prośba o pomoc w wyborze i jednocześnie pytanie czy rower używany w dobrym stanie to dobry wybór? Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedzi.

Napisano
17 godzin temu, Dzidu napisał:

Chciałbym pojeździć rowerem trochę asfaltu ale zarazem zjazd w teren leśny i trochę pagórków ale nie są to góry.

Teren leśny to szutrówki czy co? Czym jeździłeś do tej pory oprócz roweru żony?

Napisano

Nie jestem zawodowcem ale chcemy z żoną robić trasy po ok60km gdzie będziemy jeździć pół na pół asfalt i po lesie. Do tej pory miałem Wenore ale na szosowych oponach i ciężko było w terenie. Chciałbym mieć szersze opony coś pośredniego.

Napisano

Masz tutaj ciekawą alternatywę dla tego Focusa, wysyłka zza granicy. https://www.pepper.pl/promocje/rower-mtb-rose-count-solo-1-499eur66eur-dostawa-749013

Niecałe 2500 zł. z wysyłem. Długo raczej nie będzie dostępny także sugerowałbym się szybko namyślić. ;)

Waga: 13,9 kg
Grupa napędu: Shimano Deore
Gears: 11 (1X11)
Widelec amortyzowany: Rock Shox Judy Silver TK (Solo Air, 100 mm)
Koła: Shimano WH-MT500
Tyres: Kenda Booster
Napisano

Dzięki Keltu za odpowiedzi. Teraz mam zagwozdkę. Czy kupić krajówkę z gwarancją czy import (zawsze jakieś ryzyko). 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...