marvelo Napisano Niedziela o 17:45 Autor Napisano Niedziela o 17:45 7 godzin temu, Tyfon79 napisał: W moją stronę poszły faszystowskie obelgi i jakoś uszło płazem i tak efektem kuli śniegowej jest coraz gorzej. Mam Ci przypomnieć cały kontekst? To było w temacie o wypadku na przejeździe kolejowym w Nowej Suchej, gdzie użyłeś takich zwrotów w odniesieniu do osób, które z jakichś powodów dają się złapać w pułapkę automatycznych zapór na przejazdach kolejowych: Nawet niemaszki mają tylko mały % wypadków mniej. Zapewne zatem nikt nie ma ochoty cudować nad taką małą liczbą potencjalnych ofiar. Do piachu i tyle w temacie. Posądzam, że w innych krajach podejście jest jeszcze bardziej pragmatyczne zwłaszcza tam gdzie takie wypadki to margines bo tak mała jest kolej. O ile ktoś nie jest całkowitą amebą umysłową przeznaczoną do utylizacji nikt nawet nie próbuje się wbić jak tylko zaczynają mrugać czerwone bo wie, że piorunem śmignie pociąg. Mówienie o ludziach mniej sprawnych intelektualnie, że są przeznaczeni do utylizacji i w ogóle gloryfikacja pragmatycznego podejścia do eliminowania takich jednostek to język faszyzmu (i innych reżimów totalitarnych). Z tych słów bije pogarda dla ludzkiego życia, więc nie dziw się, że przypomniałem czego dokonywali faszyści i że też uzasadniali to pragmatyzmem. Określenie "ścierwo ludzkie" też jest wyzywające, niezależnie w stosunku do kogo użyte. Właściwie non stop używasz takiego dosadnego języka i dziwisz się, że ktoś czasem na to zareaguje? Cytuj
marvelo Napisano 7 godzin temu Autor Napisano 7 godzin temu (edytowane) W dniu 13.12.2025 o 21:33, NerfMe napisał: To jedyny temat nie rowerowy w jakim uczestniczyłem, nie bardzo widzę powód zamknięcia tematu. Można usunąć obraźliwe i prowokujące odpowiedzi i tyle. Można, ale moderator sznib ma na to wywalone, bo: I co, oczekujesz że będę poświęcał prywatny, cenny czas żeby przebijać się przez dziesiątki postów żeby rozsądzić czy ktoś tam kiedyś w tym temacie coś źle napisał? Ni huhu. Panie sznib, ta funkcja wymaga, oprócz pasji i chęci poświęcania swojego prywatnego, cennego czasu, także pewnych kwalifikacji moralnych, których pan nie posiadasz. Władza wiąże się z odpowiedzialnością i trzeba do niej dorosnąć. Forum nie istnieje bez jego członków, z których każdy poświęca tu swój cenny, prywatny czas, by komuś pomóc, rozwinąć jakiś ciekawy temat, prowadzić konstruktywne dyskusje. Jak pan nie potrafisz pomóc i stworzyć przyjaznej atmosfery, to przynajmniej nie przeszkadzaj. Okazywanie poczucia wyższości innym członkom poprzez aroganckie odpowiedzi ( typu: "Nawet mi się nie chce czytać całej wiadomości", albo "Ni huhu") tylko pokazuje, że nie powinieneś wykonywać takiej funkcji, bo nie szanujesz innych. Edytowane 7 godzin temu przez marvelo Cytuj
marcin_ostrów Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu Jest tyle innych ciekawych dla Cb miejsc w internecie . Idź , pozwiedzaj , poświęć im swój cenny prywatny czas . I nie pisz więcej o rozwijaniu ciekawych tematów i konstruktywnych dyskusjach , plissss . Bo ctrl C + ctrl v z yt to nie jest ani ciekawe, ani konstruktywne . Cytuj
marvelo Napisano 5 godzin temu Autor Napisano 5 godzin temu (edytowane) Twój wkład w rzeczony wątek motoryzacyjny stanowiły trzy posty (takie po jednym zdaniu), nie mające żadnego związku z tematem, a będące jedynie szyderstwem i atakiem na moją osobę. Wniosłeś tam tylko smród, a merytorycznie okrągłe zero. Mam je przytoczyć, czy sam znajdziesz? Edytowane 5 godzin temu przez marvelo Cytuj
marcin_ostrów Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu Cytuj sobie co chcesz. Nie podoba Ci się ? Nic nie stoi na przeszkodzie w usunięciu konta . Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi