Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
7 godzin temu, Tyfon79 napisał:

W moją stronę poszły faszystowskie obelgi i jakoś uszło płazem i tak efektem kuli śniegowej jest coraz gorzej. 

Mam Ci przypomnieć cały kontekst? To było w temacie o wypadku na przejeździe kolejowym w Nowej Suchej, gdzie użyłeś takich zwrotów w odniesieniu do osób, które z jakichś powodów dają się złapać w pułapkę automatycznych zapór na przejazdach kolejowych: 

Nawet niemaszki mają tylko mały % wypadków mniej. Zapewne zatem nikt nie ma ochoty cudować nad taką małą liczbą potencjalnych ofiar. Do piachu i tyle w temacie. Posądzam, że w innych krajach podejście jest jeszcze bardziej pragmatyczne zwłaszcza tam gdzie takie wypadki to margines bo tak mała jest kolej.

O ile ktoś nie jest całkowitą amebą umysłową przeznaczoną do utylizacji nikt nawet nie próbuje się wbić jak tylko zaczynają mrugać czerwone bo wie, że piorunem śmignie pociąg.

Mówienie o ludziach mniej sprawnych intelektualnie, że są przeznaczeni do utylizacji i w ogóle gloryfikacja pragmatycznego podejścia do eliminowania takich jednostek to język faszyzmu (i innych reżimów totalitarnych). Z tych słów bije pogarda dla ludzkiego życia, więc nie dziw się, że przypomniałem czego dokonywali faszyści i że też uzasadniali to pragmatyzmem. 

Określenie "ścierwo ludzkie" też jest wyzywające, niezależnie w stosunku do kogo użyte. Właściwie non stop używasz takiego dosadnego języka i dziwisz się, że ktoś czasem na to zareaguje? 

Napisano (edytowane)
W dniu 13.12.2025 o 21:33, NerfMe napisał:

To jedyny temat nie rowerowy w jakim uczestniczyłem, nie bardzo widzę powód zamknięcia tematu. Można usunąć obraźliwe i prowokujące odpowiedzi i tyle.

Można, ale moderator sznib ma na to wywalone, bo:

I co, oczekujesz że będę poświęcał prywatny, cenny czas żeby przebijać się przez dziesiątki postów żeby rozsądzić czy ktoś tam kiedyś w tym temacie coś źle napisał? Ni huhu.

Panie sznib, ta funkcja wymaga, oprócz pasji i chęci poświęcania swojego prywatnego, cennego czasu, także pewnych kwalifikacji moralnych, których pan nie posiadasz. Władza wiąże się z odpowiedzialnością i trzeba do niej dorosnąć.

Forum nie istnieje bez jego członków, z których każdy poświęca tu swój cenny, prywatny czas, by komuś pomóc, rozwinąć jakiś ciekawy temat, prowadzić konstruktywne dyskusje. Jak pan nie potrafisz pomóc i stworzyć przyjaznej atmosfery, to przynajmniej nie przeszkadzaj. Okazywanie poczucia wyższości innym członkom poprzez aroganckie odpowiedzi ( typu: "Nawet mi się nie chce czytać całej wiadomości", albo "Ni huhu") tylko pokazuje, że nie powinieneś wykonywać takiej funkcji, bo nie szanujesz innych.  

Edytowane przez marvelo
Napisano

Jest tyle innych ciekawych dla Cb miejsc w internecie . Idź , pozwiedzaj , poświęć im swój cenny prywatny czas . I nie pisz więcej o rozwijaniu ciekawych tematów i konstruktywnych dyskusjach , plissss . Bo ctrl C + ctrl v z yt to nie jest ani ciekawe, ani konstruktywne .  

Napisano (edytowane)

Twój wkład w rzeczony wątek motoryzacyjny stanowiły trzy posty (takie po jednym zdaniu), nie mające żadnego związku z tematem, a będące jedynie szyderstwem i atakiem na moją osobę. Wniosłeś tam tylko smród, a merytorycznie okrągłe zero. Mam je przytoczyć, czy sam znajdziesz?  

Edytowane przez marvelo