pitq1 Napisano 6 Września 2023 Napisano 6 Września 2023 Cześć, planuje zakup roweru Rose Backroad (wersja karbonowa). Mam 187cm wzrostu, przekrok 88-89cm. W tej chwili jeżdżę na Grand Canony 8 - rozmiar L. Jaki rozmiar ramy radzilibyście zamówić - bo wychodzę chyba tak pomiędzy rozmiarem 57 a 59 . Pozdrawiam pitq Cytuj
PawelW84 Napisano 6 Września 2023 Napisano 6 Września 2023 Sprawdź przekrok i napisz do Rose. Ja mam 190cm wzrostu i zastanawiałem się między 59 a 62. Z tym, że przy moim przekroku 94cm okazało się że w 59 siodełko miałbym na granicy wyciągnięcia. Kupiłem 62 i chyba jest ok Cytuj
Mihau_ Napisano 6 Września 2023 Napisano 6 Września 2023 1 godzinę temu, pitq1 napisał: Jaki rozmiar ramy radzilibyście zamówić - bo wychodzę chyba tak pomiędzy rozmiarem 57 a 59 . Wydaje mi się, że większa szansa na znalezienie optymalnych ustawień przy fabrycznych komponentach będzie przy 59 Ewentualnie zorientuj się czy można bez problemu mostek 90 dokupić Cytuj
pitq1 Napisano 6 Września 2023 Autor Napisano 6 Września 2023 Sprawdzałem jeszcze raz przekrok, był źle zmierzony. Wychodzi 90cm, więc pasuje chyba faktycznie 59 Cytuj
Mihau_ Napisano 6 Września 2023 Napisano 6 Września 2023 Akurat większy przekrok (w odróżnieniu od tego co rose podaje) determinuje mniejszy rozmiar bo automatycznie masz krótszy tułów *ten 1cm i tak jest bez znaczenia Cytuj
PawelW84 Napisano 6 Września 2023 Napisano 6 Września 2023 (edytowane) Mostek zintegrowany można dokupić bez problemu w wielu dlugosciach tylko że jest to koszt 79 euro. Można też dokupić pokrywkę sterow acros za 1,4 euro taka jak w Rose Pro sl, zrezygnować z integracji mostka i cieszyć się nieograniczona możliwością ich wymiany w standardowym kształcie. Edytowane 6 Września 2023 przez PawelW84 Cytuj
marcesco Napisano 7 Września 2023 Napisano 7 Września 2023 Podaj dokładnie jaki model Backroad Cię interesuje, link też się przyda. Dlaczego? Otóż Rose w zmienia długość mostka w zależności od napędu i rozmiaru, trzeba dokładnie czytać opis wyposażenia. Pamiętaj też, że fabryczna sztyca ma offset 25 mm. Cytuj
pitq1 Napisano 7 Września 2023 Autor Napisano 7 Września 2023 Chodzi konkretnie o ten model https://www.rosebikes.pl/rose-backroad-grx-rx600-1x11-2696921?product_shape=*blue+haze Cytuj
PawelW84 Napisano 7 Września 2023 Napisano 7 Września 2023 2 godziny temu, marcesco napisał: Podaj dokładnie jaki model Backroad Cię interesuje, link też się przyda. Dlaczego? Otóż Rose w zmienia długość mostka w zależności od napędu i rozmiaru, trzeba dokładnie czytać opis wyposażenia. Pamiętaj też, że fabryczna sztyca ma offset 25 mm. Sztyca z offsetem 25 jest w rozmiarach od 55. W mniejszych rozmiarach jest 8mm Mostki mają różną długość w zależności od wielkości ramy. W sprzedaży są od 70 do 120. Wymiana mostka na standardowe polega na zakupie takiej pokrywki sterów 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi