danielko Napisano 31 Sierpnia 2023 Napisano 31 Sierpnia 2023 Wymieniam napęd w jednym z rowerów. W tym przypadku wymiana wolnobiegu 3x7 Altus na kasetę również 7rz + koło z piastą na kasetę Jeśli chodzi o koło padło na Kellys, z piastą (chyba Joytech) 8rz Kaseta hg41 7rz + podkładka I teraz pytanie Czy taki zestaw będzie działał bez dodatkowych wymian z resztą mojego setupu (głównie mam na myśli: przerzutką przednią c050 oraz łańcuchem), czy jednak będzie coś jeszcze do wymiany?
Mihau_ Napisano 1 Września 2023 Napisano 1 Września 2023 Jeśli zakres kasety będzie podobny to bez problemu. Oczywiście jeśli wkładasz nową kasetę to wypadałoby wrzucić nowy łańcuch.
danielko Napisano 1 Września 2023 Autor Napisano 1 Września 2023 Kasetę mam zamiar wrzucić 7rz, wolnobieg też był taki. Do kasety HG41 a z przodu trzy tarcze 28x38x48 lub coś podobnego. Łańcuch bardziej hg40 czy hg71?
Gość Napisano 1 Września 2023 Napisano 1 Września 2023 do tych lancuchów co podałeś sram pc-830 albo pc-850/870. ja polecam pc-850, sram ma fabryczny bardzo dobry smar, trzeba go troche zdjac szmatka nawilzoną benzyną ekstr. kmc x8 też dobry, ale są podrobki na rynku zglaszane od dawna. hg41 złom.
Greg1 Napisano 1 Września 2023 Napisano 1 Września 2023 @iks a wiesz jak poznać albo gdzie kupić oryginał x8 bo mam jeden kupiony gdzieś w marcu, był w ładnym plastikowym pudełku a teraz muszę kupić drugi żeby rotować i wszędzie widzę w opakowaniu zastępczym, jakimś woreczku plastikowym
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.