Skocz do zawartości

[Napęd] Wymiana koła i kasety

danielko

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Wymieniam napęd w jednym z rowerów. W tym przypadku wymiana wolnobiegu 3x7 Altus na kasetę również 7rz + koło z piastą na kasetę

Jeśli chodzi o koło padło na Kellys, z piastą (chyba Joytech) 8rz

Kaseta hg41 7rz + podkładka

I teraz pytanie

Czy taki zestaw będzie działał bez dodatkowych wymian z resztą mojego setupu (głównie mam na myśli: przerzutką przednią c050 oraz łańcuchem), czy jednak będzie coś jeszcze do wymiany?

Napisano

Kasetę mam zamiar wrzucić 7rz, wolnobieg też był taki. Do kasety HG41 a z przodu trzy tarcze 28x38x48 lub coś podobnego. Łańcuch bardziej hg40 czy hg71? 

Napisano

do tych lancuchów co podałeś sram pc-830 albo pc-850/870. ja polecam pc-850, sram ma fabryczny bardzo dobry smar, trzeba go troche zdjac szmatka nawilzoną benzyną ekstr. kmc x8 też dobry, ale są podrobki na rynku zglaszane od dawna. hg41 złom. 

Napisano

@iks a wiesz jak poznać albo gdzie kupić oryginał x8 bo mam jeden kupiony gdzieś w marcu, był w ładnym plastikowym pudełku a teraz muszę kupić drugi żeby rotować i wszędzie widzę w opakowaniu zastępczym, jakimś woreczku plastikowym

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...