Skocz do zawartości

[Stery] Blokowanie skrętu kierownicy

MIFOREQ

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć

Szukam czegoś w stylu systemu knock block tak jak to ma trek ale uniwersalnego żebym mógł założyć to do siebie. Chciałbym żeby dało sie skręcic kierownice o 160/170° w prawo i to samo w lewo oraz żeby było montowane gdzieś do sterów. Rower Giant trance 1 z 2k19.

LINK DO CZEŚCI ROWERU: https://www.giantbikespares.com/browse_by_model/2019-Trance-1

Chkdzi mi o coś w tym stylu tylko zeby kąt skrętu byl troche większy bo tam jest w okolicach 90°: 

Minuta 2:12 na filmiku

• Mod Team
Napisano

Poszukaj sterów Acros. Kiedyś widziałem model z ogranicznikiem skrętu chyba do 135 stopni. Niestety teraz nie mogę znaleźć tych sterów. 

Napisano

A tak z czystej ciekawości po co Ci to? Skoro to Trance, to raczej nie masz tam mostka z jakimś ekstremalnym kątem na minusie? Coś Ci koliduje z ramą?

Napisano

Czy w takim razie nie lepiej temat ugryźć od strony pancerzy? Przewód przedniego hamulca nie powinien być problemem. Linki i pancerze od przerzutki i myk myka i tak warto wymienić od czasu do czasu na nowe czyste i pachnące. Zostaje wymiana przewodu tylnego hamulca i masz problem rozwiązany bez użycia fikuśnych sterów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...