tejpej2031 Napisano 20 Czerwca 2023 Napisano 20 Czerwca 2023 Witam, jak w temacie chciałbym dopytać zapytać poznać oponie o Giant Trance X3 jak jeżeli chodzi o podzespoły oraz czy jest to dobry wybór ?
Mihau_ Napisano 20 Czerwca 2023 Napisano 20 Czerwca 2023 Wszystko zależy od tego jak masz zamiar ten sprzęt użytkować
Wojcio Napisano 20 Czerwca 2023 Napisano 20 Czerwca 2023 Mialem trance 2 (bez X - mniejszy skok). Rower spoko. Fajnie działa to tylne zawieszenie. Ważne do czego ten rower i za ile (nowy?) i jaki rocznik, bo specyfikacje są różne. Byłem bardzo zadowolony z firmowego serwisu w Warszawie.
tejpej2031 Napisano 20 Czerwca 2023 Autor Napisano 20 Czerwca 2023 https://www.greenbike.pl/rower-gorski-giant-trance-x-3-gratis-pedaly-gr-500-p-2043.html?gclid=Cj0KCQjwnMWkBhDLARIsAHBOftqwIUmu1tsy7eXsEyUlpa2TzpPXCzOHivirJ1leJ7fYppyPttK99DQaApAfEALw_wcB Dokładnie ten model mam na oku. Rower chce glownie na trasy górskie i trochę w mieście się nim przemieszczać 14 minut temu, Wojcio napisał: Mialem trance 2 (bez X - mniejszy skok). Rower spoko. Fajnie działa to tylne zawieszenie. Ważne do czego ten rower i za ile (nowy?) i jaki rocznik, bo specyfikacje są różne. Byłem bardzo zadowolony z firmowego serwisu w Warszawie. Odpisałem powyżej
Galvatron Napisano 21 Czerwca 2023 Napisano 21 Czerwca 2023 Niezła konfiguracja. Trudno się do czegos przyczepić. W przyszłości możesz jedynie kupić do Yariego tłumik Charger.
Wojcio Napisano 21 Czerwca 2023 Napisano 21 Czerwca 2023 Też uważam, że fajny - chciałem zaproponować Canyouna Spectrala AL6 jako alternatywę (uważam, ciekawą) ale widzę, że promocja już się skończyła a w normalnej cenie to trzeba porównać z AL5, który nie jest lepszy. To taki rower, który już można wziąć na każdy zjazd (choć wolniej niż pełnokrwiste enduro). Jestem fanem zawieszenia Maestro. Osprzęt jest bardzo rozsądny. A jak pisał Galvatron - widelec można ulepszyć. A nie kusi cię 29"?
tejpej2031 Napisano 21 Czerwca 2023 Autor Napisano 21 Czerwca 2023 6 godzin temu, Galvatron napisał: Niezła konfiguracja. Trudno się do czegos przyczepić. W przyszłości możesz jedynie kupić do Yariego tłumik Charger. Okay, na jakiej zasadzie działa taki tłumik i co on daje ? 6 godzin temu, Wojcio napisał: Też uważam, że fajny - chciałem zaproponować Canyouna Spectrala AL6 jako alternatywę (uważam, ciekawą) ale widzę, że promocja już się skończyła a w normalnej cenie to trzeba porównać z AL5, który nie jest lepszy. To taki rower, który już można wziąć na każdy zjazd (choć wolniej niż pełnokrwiste enduro). Jestem fanem zawieszenia Maestro. Osprzęt jest bardzo rozsądny. A jak pisał Galvatron - widelec można ulepszyć. A nie kusi cię 29"? Szczerze chciałbym rower na 29” aczkolwiek wypatrzyłem sobie stacjonarnie właśnie ten na 27,5” w rozmiarze L wiec myśle ze na mój wzrost 186 będzie idealny
Wojcio Napisano 21 Czerwca 2023 Napisano 21 Czerwca 2023 1) To po prostu lepszy tłumik niż oryginalny - tłumik to amortyzator w widelcu - w widelcu jest sprężyna (powietrzna) i amortyzator (olejowy) - wyższe modele mają więcej możliwości regulacji i bardziej zaawansowaną konstrukcję. 2) Będziesz w sklepie to przymierzysz - ja mam 187cm i rozmiar był istotnym powodem zmiany z Gianta na Canyona - Giant kupiony w amoku w dłuższej perspektywie wydawał się mały. Ale nie sugeruj się tym za bardzo - proporcje ciała mogą się znacznie różnić.
Galvatron Napisano 21 Czerwca 2023 Napisano 21 Czerwca 2023 Fabryczny tłumik Motion Control (MC) ma tzw. otwartą kapiel olejową, czyli pływa w oleju wypełniającym prawą goleń. Z kolei Charger to zamknięty kartridż, o bardziej zaawansowanej kontrukcji, który po prostu pracuje lepiej niż MC.
tejpej2031 Napisano 21 Czerwca 2023 Autor Napisano 21 Czerwca 2023 2 godziny temu, Wojcio napisał: 1) To po prostu lepszy tłumik niż oryginalny - tłumik to amortyzator w widelcu - w widelcu jest sprężyna (powietrzna) i amortyzator (olejowy) - wyższe modele mają więcej możliwości regulacji i bardziej zaawansowaną konstrukcję. 2) Będziesz w sklepie to przymierzysz - ja mam 187cm i rozmiar był istotnym powodem zmiany z Gianta na Canyona - Giant kupiony w amoku w dłuższej perspektywie wydawał się mały. Ale nie sugeruj się tym za bardzo - proporcje ciała mogą się znacznie różnić. Właśnie przymierzałem i było okay wiec wydaje mi się ze będzie sprawował się dobrze aczkolwiek mam jeszcze jakieś zawahania nie wiem dlaczego
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.