Skocz do zawartości

[Do 1700] Rower do jazdy po mieście/lasach

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Poszukuję roweru na dojazdy do pracy oraz jazdy rekreacyjnej. Budżet to okolice 1500-1700zl. Najlepiej jakby rower był nowy ze sklepu z racji możliwości wzięcia na raty. Nie jestem obeznany w tym temacie, chce aby rower był w miarę wytrzymały, był na kasecie a nie wolnobiegu. Rozmyślałem nad MTB/cross. Mam 179cm wzrostu i 75kg. Większość czasu rower by jezdzil po chodnikach, asfalcie. Czasami wypad do lasu, teren nie górzysty. Z góry dziękuję za udzielona pomoc i poradę :)

Napisano

Jeśli to ma być tak jak napisałeś 

Cytat

Większość czasu rower by jezdzil po chodnikach, asfalcie. Czasami wypad do lasu, teren nie górzysty

a ten las to ubite drogi leśne a nie cięższy teren to ten Riverside z napędem 1x9 wydaje się wystarczający. Jeśli trochę więcej tego lasu, trochę bardziej boczne drogi leśne to raczej jakiś niby-mtb na szerszych oponach z pozostałych linków - ale Romet jest na wolnobiegu więc odpada, Rozkrider może mieć za mało wydajny napęd do lasu (też niby 1x9 jak w Riverside ale "środowisko" inne). Więc pozostaje któryś z tych Genesisów jeden ma napęd 3x8 (teoretycznie bardziej uniwerslany, często zalecany do zastosować rekreacyjnych i trekkingowych), drugi 2x9 (bardziej "nowoczesny", do miasta i lekkiego lasu w zupełni wystarczający), hamulce takie same, amortyzatory w obu atrapy, ten 2x9 lżejszy prawie 1,5 kg więc wybrałbym chyba ten

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...