Skocz do zawartości

[dętka] naprawa dętki lateksowej

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Kleisz latexową jak zwykłą czarną. Takimi samymi łatkami i klejem. Tylko z tą różnicą ,że miejsce klejenia przetrzyj izopropanolem . Łatki lepiej chwytają niż na zwykłych dętkach.  Miejsca klejenia nie "matowi się "  papierkami ściernymi czy tarkami jak w zwykłej tylko jak pisałem wyżej spirytus izopropanol na gaziku i tyle . Cała reszta procedury taka sama. Klej poczekać aż odparuje i łatka na to .

Napisano

@graveloiksctrailowka najgłupszy pomysł jaki można zrealizować z tym mlekiem do dętki. 😮 Ja wszystkie swoje letexowe Vittorie te różowiutkie jak pupcia prosiaczka kleje klasycznymi łatkami Tip Topa tak jak pisałem wyżej.  A na tych dętkach jeżdżę już parę ładnych lat.

Napisano
2 godziny temu, graveloiksctrailowka napisał:

Zwykła dętka wiadomo ile kosztuje... lateks to 50zlł...

W lubelskim Decathlonie kupiłem te zielone Micheliny po 35 zł/szt. Testuję już parę tygodni. Gumy jeszcze nie złapałem, ale dobrze wiedzieć, że da się to załatać zwykłą łątką. Przy okazji, dętki butylowe, zwłaszcza te lekkie i ultralekkie/flyweight, też przecierałem tylko zmywaczem uniwersalnym lub do tarcz hamulcowych (np. Wurth), bez matowienia papierem ściernym i łatki zawsze dobrze trzymały (tylko klej musi być w miarę świeży, wtedy się dobrze wchłania).

Napisano

@marvelo te "michałki "  z deca to wyrwałeś wersje MTB czy szosowe ?  Kiedyś na nich śmigałem teraz są nie osiągalne. Tylko szosowe są bez problemu dostępne. I jeszcze w cenie 35 zł  to bym zapas zrobił 😄

Sprawdziłem .....DĘTKA ROWEROWA LATEKSOWA 700X22/23 Z WENTYLEM PRESTA 60 MM 34,99 zł.  A już myślałem ,że cud będzie .😟

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...