Skocz do zawartości

[DNM] Gdzie można kupić tylny powietrzny DNM 165x3coś

Franc

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Gdzie w Polsce ewentualnie w Europie można kupić dampery powietrzne DNM AOY36RC lub AO-8RC albo AO-38AR - ogólnie 165x3coś z blokadą skoku na amortyzatorze? Najlepiej dystrybutor..... Poszukuję jakiegoś niedrogiego dampera powietrznego.

Napisano

Dnmy to guano. 

W Polsce obecnie chyba już nie ma dystrybucji dnm  - sprawdź stronę dnm. 

Podobno dystry jest northec Polska ale nic w ofercie nie mają. 

Największą szansę masz na Aliexpress. 

Napisano

A kojarzysz inne dampery powietrzne w tym przedziale cenowym, które nie są kupą? Poza Suntour Radion, którego na dzień dobry warto rozebrać i złożyć jeszcze raz, żeby działało - ćwiczyłem na rowerze Dzieciaka? Bo używane do tej pory DNM nie musiałem rozbierać, żeby działało, więc nie jest z nimi dramatycznie.... chyba...

Nie chcę przez Aliexpress

Napisano

Każdy nowy czy używany damper warto profilaktycznie rozebrać i złożyć godnie ze sztuką. Poza tym, fakt że działa to trochę mało, bo liczy się jeszcze to jak działa. ;) DNM to, jak wspomniał kolega  @tobo, jest kupa.

Zerknij na używane modele X-Fusion, podstawowe RockShoxy, czy FOXy RP23 w dobrym stanie. Przygotuj się, że poniżej 500zł to będzie złom albo dobra okazja. 

Napisano

Musi być nówka sztuka nie śmigana, dla ułatwieni - wielokrotność 4szt, z fakturą itd.

Brombosz: wszelkie te wymienione dampery, są dużo droższe nić zakładany budżet, wynoszący mniej niż 500pln/szt.

Napisano

To chcesz niemożliwego.

Co do dnm  - opinie, ogólnie, są (bardzo) kiepskie. 

Prawdopodobnie nie bez powodu polski dystry sprzed 2010 roku podarował sobie handlowanie tym. 

Napisano
8 godzin temu, Franc napisał:

Musi być nówka sztuka nie śmigana, dla ułatwieni - wielokrotność 4szt, z fakturą itd.

Czasy kiedy można było kupić sensowny damper za 500zł minęły ok 2010. Teraz wykładasz 3 razy tyle minimum, lub idziesz w chińszczyznę.

Napisano
15 godzin temu, uzurpator napisał:

Czasy kiedy można było kupić sensowny damper za 500zł minęły ok 2010. Teraz wykładasz 3 razy tyle minimum, lub idziesz w chińszczyznę.

Da się trafić... Ale to trzeba cierpliwie szukać i przede wszystkim się znać. :) Dzisiaj nowego Monarcha RT3 Plus w wersji box kupiłem za (uwaga) 899zł. B) I to jeszcze z darmową wysyłką oraz na dwie raty 0%, płatne dopiero w czerwcu i w lipcu. 

Nawet sprzedawcy napisałem jeszcze przy zakupie, że serwis zerowy jak będzie pominięty to luźno... Zrobię go sam. :)

Napisano

Fajnie, ale nie są tak jak napisałem na początku 165x3coś tylko 210x55 i 230x60 :(

Druga sprawa - ten zbiornik z boku, strasznie wystaje i nie wejdzie mi wahacze.

Napisano

Nie upieram się na DNM, może być cokolwiek 165x3coś, wielokrotność 4szt, nufki, z fakturą w cenie zbliżonej do 100~150$/szt.

DNM podałem jako przykład bo działają chyba lepiej niż Suntour Radion.

Napisano

Głównym problemem Raidona jest brak regulacji tłumienia. Lata jak szmata. Rozmiar 165x38 jest rozmiarem 'legacy' który został jakieś 5 lat temu zastąpiony metrycznym 165x45 , najczęściej z mocowaniem Trunnion.

Jeżeli masz ograniczenie na fakturę _I_ nowe, to trafienie okazji na 4 sztuki będzie mało prawdopodobne, chyba, że będziesz niczym jastrząb na to polować.

Napisano

Udało się kupić 4 Raidony. Zobaczymy jak sobie poradzą

Ale temat dalej pozostaje otwarty - będę potrzebował więcej amortyzatorów

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...