Skocz do zawartości

[Amortyzator przedni] Wybór amortyzatora powietrznego

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

W ogóle to ostatnio mój kolega otworzył na chwile wentylek w swoim amortyzatorze i mu prysnął olej na koszulke xD. Wiesz może dlaczego tak sie stało?

Napisano

Jak cały zniknie to uszczelniacz przestanie utrzymywać ciśnienie. Nie bez powodu ustalone są krótkie interwały międzyserwisowe. W RS tzw. mały serwis co 50h i pełny co 200h jazdy. W suntourach formalnie nie wiem jakie ale niektórzy robią mały co miesiąc/dwa bo odczuwają już brak smarowania (walory smarowania ślizgów smarem stałym).

Napisano

Zaworem ku górze i naciskać przez szmatę. Wylatuje tylko tyle co nic. A jak już bedziesz wiedział jakie potrzebujesz mieć ciśnienie to nie będziesz powietrza spuszczał od serwisu do serewisu.

Napisano

I tak myślę czy nie zainwestować w tel tłumik w reconie. Czytałem wpisy typu nie kupuj nie opłaca się lepiej dołożyć do innego amortyzatora. Lubię nie słuchać czasem tylko robić po swojemu niestety 😁

IMG_20230401_095909.jpg

Napisano
17 godzin temu, Kebap napisał:

A co sądzicie o amortyzatorze X-Fusion RC32, bo opłaca mi sie kupic rower z takim (rockrider explore 540)

A co to wogole za marka amortyzatora ? Ogólnie kup rock shox-a coś popularnego i z dostępem bezproblemowym jeśli chodzi o części zamienne. 

Napisano

@Thomass13 Nie wiem, montują to w rockriderze explore 540 i takiego akurat kupie bo mi się opłaca, a jak patrzyłem w internecie to są do niego części, więc chyba nie jest źle, a jak na  nim jeździłem to wydaje się być odrobinkę lepszy od suntourów. Jak patrzyłem w internecie to mają swoją stronę, więc na pewno jest całkiem znana.

Napisano
15 minut temu, Kebap napisał:

@Thomass13 Nie wiem, montują to w rockriderze explore 540 i takiego akurat kupie bo mi się opłaca, a jak patrzyłem w internecie to są do niego części, więc chyba nie jest źle, a jak na  nim jeździłem to wydaje się być odrobinkę lepszy od suntourów. Jak patrzyłem w internecie to mają swoją stronę, więc na pewno jest całkiem znana.

Chyba że tak jest jak piszesz to ok. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...