MikeStorm Napisano 10 Marca 2023 Napisano 10 Marca 2023 Mam problem z założeniem koła po wymianie opony. Niestety przerzutka jest w takiej pozycji i łańcuch trze o siebie🙁. Uszkodziłem przerzutkę czy trzeba to jakoś ustawić? Taka pozycja zrobiła się po ściągnięciu koła i już tak zostało po założeniu
tobo Napisano 10 Marca 2023 Napisano 10 Marca 2023 Jeśli demontowane było wyłącznie koło to położenie przerzutki wskazuje na za długi łańcuch i/lub złą regulację śrubą tzw B czyli odpowiedzialną za odsunięcie górnego kółka od koronek kasety. Na zdjęciu widać też jakiś problem z pancerzem tam gdzie wchodzi do gniazda w regulatorze przerzutki.
WaGiant Napisano 10 Marca 2023 Napisano 10 Marca 2023 A łańcuch na jakich masz zebatkach ? Może mała z przodu i mała z tyłu ? Co to za przewód na dole ?
MikeStorm Napisano 10 Marca 2023 Autor Napisano 10 Marca 2023 Faktycznie chyba problem z łańcuchem rower ma ponad 2 tysie przebiegu. Dwie najmniejsze zębatki ale chyba aż tak nie powinno to wyglądać nawet na najmniejszych zębatkach?. Pancerz zabezpieczony dodatkowo taśmą bo zdarzało mi się obetrzeć w tym miejscu. Dodatkowy przewód to zasilanie to elektryk.
zekker Napisano 11 Marca 2023 Napisano 11 Marca 2023 Jak najbardziej może tak wyglądać przy kombinacji mała - mała, zwłaszcza jak z przodu są 3 zębatki.
tobo Napisano 11 Marca 2023 Napisano 11 Marca 2023 Jeśli łańcuch jest prawidłowo dobrany co do długości, nie jest wyciągnięty i przerzutka jest właściwie ustawiona to łańcuch nie szura o wózek.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.