Skocz do zawartości

[7000zł] gravel/cross

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
1 godzinę temu, chudy8 napisał:

8,5k za Speca z Future shockiem

Amortyzacja nie jest bezobsługowa, trzeba to serwisować więc koszty eksploatacji rosną 

A rozmiar ok

Napisano
W dniu 27.03.2023 o 20:56, chudy8 napisał:

Mam wyjątkowo niefortunne wymiary, 190cm, noga 92cm,

Przerobiłem 3 różne modele Speca  w swojej marnej karierze (fakt, nie te najnowsze) i zawsze kończyło się na 58 (choć mieszczę się na siłe w 56 i na wiarę w 61).

Mam identyczne wymiary wzrost/przekrok.

Dodam,że właśnie "anglosaska" (Spec,Trek,Cannondale,Whyte,Mariny, co ciekawe też szwajcarskie BMC) rozmiarówka pasuje mi najbardziej, w przeciwieństwie do "starej niemieckiej" typu niektóre Canyony,Radony,w szczególności Cube. (tutaj się powoli zmienia na plus)

Napisano

@Tomek21001 rozmiar 56 to tak trochę jak po młodszym bracie przy naszym wzroście 😁

rozumiem że 61 był za duży? miałem wcześniej porównanie na Elite 58 i 61 i ten większy wydawał się ok,

w ogóle nie rozumiem jak liczony jest ten stack, ten comp wg tabeli ma stack 634, czyli teoretycznie dość duży rower, a jak w sklepie postawiłem obok niego elite w rozmiarze 56 ze stackiem 599 czyli 35mm niższym, to miał tylko 1cm niżej mostek, chyba że ten future shock powoduje że jest tak niski

Napisano

Cześć,

"Romet Boreas 2- największy rozmiar też nieźle leży, ale jakoś nie widzi mi się SRAM Apex i jeden blat z przodu, wolę coś na GRX"

A sprawdzałeś tego Boreasa na GRXie? Kosztują po 6k i niżej 🙂

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...