Skocz do zawartości

[Bagażnik pod sakwy/torbę] do Merida Big Nine 300

ws1

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć, 

szukam porady jaki bagażnik i przy okazji kompatybilne z nim sakwy/torba pasowałyby do Meridy Big Nine 300. Chodzi o wycieczki tygodniowe (póki co bez namiotu, więc jakaś sakwa czy torba max 25l., tylko na ubrania, jakieś graty rowerowe, powerbanki, prowiant).  Zawsze jeżdżę z plecakiem, ale czas uwolnić plecy. Nie chcę kupić czegoś w ciemno w necie, bawić się w zwroty. Myślałam o takim bagażniku na sztycę, chodzą po 60-100 zł i na to torbę, ale nie wiem czy nie będzie się to rozwalać, biorąc pod uwagę, że lubię MTB i mam zamiar z tymi bagażami popierniczać po lesie. Budżet oczywiście w miarę rozsądny, bo takie wycieczki zdarzają mi się kilka razy w roku, a tak to po prostu jeżdżę co weekend po 100 km, wtedy wystarcza mi trójkątna sakwa pod ramą. Dobrze by było aby torbę można było łatwo ściągnąć i zabrać ze sobą do hotelowego pokoju. 

Napisano
14 minut temu, MikeSkywalker napisał:

Nie no, w żadne bagażniki na sztycę bym się nie pchał, skoro planujesz pakować bagażu na tydzień. 

Masz jakieś otwory w pobliżu tylnej osi żeby go przykręcić? 

Coś tam jest

Zrzut ekranu 2023-02-02 095436.jpg

Myślałam też o torbie podsiodłowej, ale z drugiej strony kupując bagażnik, można wybrać taki, który później mógłby służyć pod sakwy, bo marzy mi się częstsze podróżowanie, wtedy już z większym bagażem. 

Napisano

A można w ten sposób 

710605.jpg

A do tego wybrany bagażnik - możliwości jest cała masa. 

Ja standardowo polecę bagażnik który dystrybuuje Unibike https://hurt.unibike.pl/produkt/27661/bagnuvo2428czarny Widzę że mają podobny, nieco droższy model ale tego nie znam. 

Całkiem niezłe są też bagażniki Authora. 

Potem pozostaje kwestia przymiarki. Czasem zdarza się że "brakuje" górnych prętów - ale te można dokupić przedłużane. 

I do tego jedna sakwa. Polecę Back Rollera Ortlieb, ale jest też Crosso i pewnie jeszcze wiele innych. 

Jest szansa że zgłosi się ktoś kto do Big Nine coś dopasował, to popularny góral do zastosowań turystycznych. 

Napisano

Tylko ten Unibike jest 26-28", moja Merida ma koła 29", więc na start trzeba by kombinować z tymi przedłużanymi prętami. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...