AdrianoPL83 Napisano 3 Października 2022 Autor Napisano 3 Października 2022 Dziękuję bardzo. Zamierzam pojechać w najbliższym czasie do Poznania i okolic w których mają sporo nowych i używanych rowerów, sporo na szczękach, jest w czym wybierać. Myślę że tam coś znajdę dla siebie.
Mihau_ Napisano 3 Października 2022 Napisano 3 Października 2022 No ogólnie takie "zagłębie handlarzy". Masz tego gościa od którego rower wrzuciłeś, szybkierowery, car-bike, bernarda. Na marginesie ci dodam, że to colnago z linku wisi już na OLX jakiś rok więc można coś ponegocjować
Chociemir Napisano 3 Października 2022 Napisano 3 Października 2022 Przynajmniej część ze sprzedających posiada dowody zakupu więc najprościej byłoby zacząć od wykonania telefonów i zapytania o rocznik.
AdrianoPL83 Napisano 3 Października 2022 Autor Napisano 3 Października 2022 Cytat No ogólnie takie "zagłębie handlarzy". Masz tego gościa od którego rower wrzuciłeś, szybkierowery, car-bike, bernarda. Zgadza się, dlatego tam się wybiorę. Poza tym zamierzam podjechać jeszcze do sklepów z nowymi rowerami, może coś się znajdzie po drodze. Wisi bo mało kto chce rowery na v-brake, ten jest niby nowy. Negocjować? Oczywista sprawa, wszystko w granicach rozsądku. Ja sam się zastanawiam cały czas ale w końcu trzeba działać. Pod nosem mam tarmaca w moim rozmiarze ale na tiagrze i też nad nim myślę. Jeśli zaproponują mi dobrą cenę to się skusze na niego. CJest tylko jeden problem, chciałbym kasetę 12-25 gdzie stopniowanie jest od 12 do 19 co ząb, w 11 rzędowych tak jest, w tiagrze brakuje 16 i 18 i kaseta 12-28. 11 i 28 zębów mnie nie potrzebne na moje tereny.
Fikander Napisano 3 Października 2022 Napisano 3 Października 2022 Nie oczekuj w nowym rowerze kasety 12-25 bo rzadko takie w nowych bywają, niemal wszyscy dają na start "uniwersalną" 11-28 a taką kasetę do jeżdżenia po płaskim po prostu sobie ludzie dokupują. Malowanie tego fremsetu to 2021 (w 22 też takie jest). Też widziałem wcześniej ten rower i zastanawiające jest w nim to że Colnago tak skonfigurowanego roweru chyba nie ma w swoim katalogu. Albo ktoś ten/te rowery składa sam albo to przykre skutki uboczne braku części i ratowanie sytuacji tym co się udało kupić Włochom.
Mihau_ Napisano 3 Października 2022 Napisano 3 Października 2022 Cytat Albo ktoś ten/te rowery składa sam albo to przykre skutki uboczne braku części i ratowanie sytuacji tym co się udało kupić Włochom. @Fikander ogólnie normalka przy włoskich markach, że importuje się same framesety. Swoją drogą dystrybutorem colnago na PL jest Lang
AdrianoPL83 Napisano 3 Października 2022 Autor Napisano 3 Października 2022 Wiem że kasetę będę musiał dokupić wedle swoich potrzeb, zazwyczaj dają właśnie 11-28 ,11-32 . Źle zrozumiałeś moje słowa. Jeśli 2021 to spoko, świeży rower. Ja na stronie producenta byłem i takich nie widziałem. A co tam odbiega od normy włoskich rowerów?
Fikander Napisano 3 Października 2022 Napisano 3 Października 2022 Nic nie odbiega malowanie jest na bank z 21-szego. Colnago ten model sprzedaje z pełną grupą ultegry ale da się kupić sam ich frameset i złożyć na jakich się chce komponentach. To jest pewnie taki rower.
AdrianoPL83 Napisano 3 Października 2022 Autor Napisano 3 Października 2022 No i super, dziękuję za info.
AdrianoPL83 Napisano 3 Października 2022 Autor Napisano 3 Października 2022 Nie będę klepał nowego tematu. Zapytam tutaj, czy kupując rower na 10 rzędowej Tiagrze można kupić 11 rzędowa kasetę 12-25, zdjąć ostatnia, największa zębatkę i zrobić 12-23? Zalezy mi aby mieć stopniowanie od 12do19 co jeden ząb?
Mihau_ Napisano 4 Października 2022 Napisano 4 Października 2022 1. Odległości pomiędzy koronkami są inne. 2. Skąd wiesz jakiego stopniowania kasety potrzebujesz skoro nie wiesz jaką będziesz miał korbę? 3. Do niczego nie jest w szosie potrzebne stopniowanie 18-19, przy tej prędkości sobie można "przepychać" bez żadnego problemu, tym bardziej na płaskim. Jak już masz wewnętrzną potrzebę kombinowania to wystarczy znaleźć coś, gdzie nie będzie 15-17 bo tę "dziurę" akurat czuć 4. Tym bardziej bezsensowne są Twoje dywagacje biorąc pod uwagę, że rowerem szosowym nie jeździsz i pojęcia nie masz jakich przełożeń będziesz używał
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.