Gość Napisano 13 Czerwca 2022 Napisano 13 Czerwca 2022 https://lubuska.policja.gov.pl/go/serwis-informacyjny/aktualnosci/41873,Niebezpieczna-szarza-rowerzysty-Za-potracenie-dziewczynki-odpowie-przed-Sadem.html?fbclid=IwAR3TIXUBYIF7uC599w7EykKYPZFu-uEVeQb6NyPvhxqXSDvKr_Qu9pakAwk O sprawie jest głośno w necie. Oczywiście zachowane tego rowerzysty jest godne potępienia, ale o co może chodzić z tą grzywną 30 tys. PLN?
Mod Team sznib Napisano 13 Czerwca 2022 Mod Team Napisano 13 Czerwca 2022 Przede wszystkim to żaden rowerzysta, a zwykły Seba na rowerze. A co do kary, to należy tu zwrócić uwagę na "DO 30tys.". Także na pewno będzie dużo mniejsza, bo maksymalna to by była gdyby dziecku się stało coś poważnego.
chrismel Napisano 13 Czerwca 2022 Napisano 13 Czerwca 2022 Powinno się wyp .....ć rowerzystów z chodników. Chodniki są dla pieszych. Niestety wszyscy to olewają. Pisałem do wypożyczalni rowerów miejskich w Warszawie żeby umieścili informację na stacjach wypożyczeń że jazda rowerem po chodniku jest niedozwolona. Odpisali że każdy wypożyczający podpisuje oświadczenie że zna przepisy ruchu drogowego. Pisałem do Pełnomocnika ds. komunikacji rowerowej w Warszawie. Nie uzyskałem żadnej odpowiedzi. Policja nie reaguje w ogóle. Jakby ktoś miał siłę i ochotę to niech też napisze. Jak nas będzie więcej to może odniesie to jakiś skutek.
JackFrost Napisano 13 Czerwca 2022 Napisano 13 Czerwca 2022 Ja nie piszę do nikogo bo jeżdżę chodnikiem. Nie jestem samobójcą aby władować się na jezdnie rowerem przy aktualnej kulturze kierowców w PL, której bardzo blisko do tej z pogranicza gór Ural. Robię około 40 tyś km rocznie samochodem i to co robią inni kierowcy lub idioci rowerzyści nie mieści się codziennie w głowie. Ulicą jadę tylko tylko na siłę, na krótkim odcinku jak nie ma obok chodnika lub równoległej ścieżki polnej. Takie generalizowanie kogo i skąd wypier dolić jest tak samo głupie jak zachowanie tego idioty na rowerze pędzącego między ludźmi.
chrismel Napisano 13 Czerwca 2022 Napisano 13 Czerwca 2022 Sorki @sznib za odrobinę niecenzuralny język ale jeżeli chodzi o dzieci to nerwy mi puszczają
Mod Team sznib Napisano 13 Czerwca 2022 Mod Team Napisano 13 Czerwca 2022 W związku z tym ze temat prowokuje użytkowników do używania niecenzuralnego języka leci do kosza.
Mod Team sznib Napisano 13 Czerwca 2022 Mod Team Napisano 13 Czerwca 2022 Temat został usunięty.Prawdopodobna przyczyna usunięcia:- pkt 2b zasad pisania - brak klamrowego nazewnictwa tematu- podobny temat już istnieje- narusza inne postanowienia i zasady regulaminu forum lub/i polityki prywatności.Zasady pisania na forum: http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.