Piptoporous Napisano 20 Marca 2022 Napisano 20 Marca 2022 Znacie może jakiś system mocowania torby do kierownicy, który można by było wykorzystać do molle/pass? Mam sporych rozmiarów nerkę, która mogłaby mi posłurzyć jako właśnie torba na kierownicę, a która ww system ma przeszyty od strony użytkownika (w domyśle ma mieć możliwość troczenia do plecaka/kamizelki itp). Zależy mi na tym, żeby było to w miarę sztywne rozwiązanie tj. żeby mi nie latała i się nie obijała podczas jazdy, ale też żeby można ją było zdjąć na czas np. wyjścia do sklepu. Mam też możliwość użycia D-ringów. Macie jakieś pomysły? Znacie takie systemy? Czy sobie w ogóle odpuścić i kupić pierwszą lepszą z deca?
kazafaza Napisano 20 Marca 2022 Napisano 20 Marca 2022 No jasne, najlepsze będą trzy rzepy A jeśli chcesz odsunąć torbę od kierownika to posłuż się podobnym patentem do Ortlieb'owego może... A może byś jakoś zdrutował przedłużacz do przydajek na kierownicę, coś w ten deseń: Ewentualnie może byś "płytkę" którą montuje się na kosz przytroczył do nerki, a następnie ją wpinał i wypinał wedle potrzeby chwili:
Sobek82 Napisano 20 Marca 2022 Napisano 20 Marca 2022 @kazafazato je tańsze od gupi ej obejmy pod soiodłow ej. Lajkit
kipcior Napisano 20 Marca 2022 Napisano 20 Marca 2022 Mam takie przedłużacze na kierownicę tylko dwa osobne z mniejszymi rurkami. To dobrze wygląda na zdjęciach ale jakość jest typowo chińska i u mnie się to nie sprawdziło, jako odsuwacz do mocowania 3kg worka. Do druciarstwa zdecydowanie lepiej radzi sobie lemondka. Choć drożej i ciężej.
Piptoporous Napisano 22 Marca 2022 Autor Napisano 22 Marca 2022 Dzięki bardzo za odpowiedzi. Najbardziej zbliżone do tego co potrzebuję wydaje się przedłużka do przydasiek + rzepy albo same rzepy. Jakbyście mieli jeszcze jakieś pomysły albo gotowe rozwiązania, nawet typu druciarstwo to walić śmiało.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.