Skocz do zawartości

[6 tys] rower szosowy, co polecacie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Cytat

czy poniższy rower wart jest uwagi?

Jeśli masz ponad 2m wzrostu będąc przy tym bardzo dobrze rozciągniętym i chcesz jeździć po płaskim to można rozważyć. 

Rower szosowy to szeroki temat. Trzeba określić potrzeby i wymagania a dopiero później szukać konkretnych modeli. 

Napisano

Dzięki! Wzrost 200 cm, waga 105 kg. W tej chwili mam treka r 63. Dziennie ok 30 km, jazda po mazowieckim - więc płasko. Szukam czegoś co posłuzy mi następnych pare lat.

Napisano

Te 30 km dziennie czym jest? Wycieczką czy konkretnym treningiem? Jeśli nie jeździsz z przelotową 35kmh i w górę to kupno takiej "wyscigowki" nie ma wg mnie sensu

Napisano

Trening, przelotówka w granicach 35 kmh. Po pierwszej szosie przyszła pora na coś powazniejszego stąd wybór padł na gianta. Dzięki za podpowiedzi!

Napisano

Cóż Propel to Propel...sztywna decha do zapie...a po płaskim i tyle. Aczkolwiek pagórki tez ładnie wciąga. Jest sztywny, fajny transfer mocy i nastawiony na prędkość i osiągi. Przy średniej 35kmh i mazowieckich trasach jak najbardziej warto myśleć o tym sprzęcie. Cena sprawiedliwa jeśli wszystko z nim oki.. Koła z czasem do wymiany. Jeśli rower ma Tobie służyć w celach tylko i wyłącznie sportowych, treningi, nastawiasz się na średnie po płaskim to jest oki. 

Napisano

@Kardizwróć tylko uwagę czy ci wysokość kokpitu na pewno pasuje bo miejsca na błąd już tam nie ma. Najlepiej zmierz mniej więcej ile cm od podłoża masz kierę w obecnym rowerze i w tamtym

Napisano

Mam jeszcze jedno pytanie - ten giant co wyżej wrzucałem linka jest z 2020 r.? W tym roku wychodził w takim malowaniu?

Napisano

Model 2019 czyli był w sprzedaży gdzieś od połowy 2018

Swoją drogą to malowanie dolnej rury mi się nie podoba. No ale zdjecia są jakie są 

Napisano

Nie ma żadnego sposobu na sprawdzenie. Nie wszyscy wpisują do bazy, część rowerów jest sprowadzana, a niektórzy to nawet od razu nie wiedzą, że rower został im ukradziony...

Napisano
10 godzin temu, Kardi napisał:

jak najlepiej sprawdzić, czy rower nie jest kradziony? Czy baza taka jak https://bazarowerow.org/# jest ok?

No jeśli ktoś ma wszystkie papiery jak paragon/faktura plus karta gwarancyjna to sprawa czysta. A jeśli nie to sprawdzasz w bazach...ale tam jest pewnie nikły procent. Bierzesz ryzyko na siebie...czyli kupujesz, jeździsz i tyle. Możesz spisać umowę z nr ramy itp ze sprzedającym, ale to może być podobny strzał w kolano jak pójście na komisariat...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...