Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam mam pytanie odnośnie wykonania roweru  do kwoty 3.5k zł . Nie będe ukrywał że wpadł mi w oko trek marlin 6 2022, wiem ze to jest trochę dopłacanie do marki ale malowanie ramy i sam rower mi się podoba. I tutaj mam pytanie, ścigał się na nim nie będe raz w tygodniu jakiś wypad do lasu. Tutaj gdzie mieszkam są dość spore górki i kamieniste drogi czy rower wykonany z części do takiej kwoty zwyczajnie się nie rozsypie? da rade?  Czy rower powiedzmy za 7k będzie wykonany z mocniejszych komponentów? 

Jeżeli ktoś ma jeszcze jakis rower do tej kwoty to chętnie rzucę okiem. 

• 2 tygodnie później...
Napisano

Czy widelec w tym rowerze to szit? 

Jaka ocenę byście dali od 0/10 tym dwóm amortyzatorom.

SR Suntour XCT 30

RockShox Judy 

Napisano

Zależy mi żeby napęd z przodu był X1. Storm nawet jakby taki miał to mi się nie podoba. 

A co myślicie o tych:

Mustang m6 z tego co widzę to jest dostępny, jakie ma minusy i plusy ten rower? 

https://www.centrumrowerowe.pl/rower-mtb-romet-mustang-m6-pd25842/ 

Kross level 5

https://kross.eu/pl/rowery/gorskie/mtb-xc/level-5-021-czarny-srebrny-polysk

Pytałem o xc100 z deca to ma być dopiero w czerwcu

Jest jeszcze ten, nie pytałem czy w ogóle będzie dostępny : 

https://www.decathlon.pl/p/rower-gorski-mtb-all-mountain-rockrider-am-100-hardtail/_/R-p-331946

Napisano

Mi się wydaje że M6 2021 jest minimalnie lepszy ale wolę żeby się ktoś wypowiedział np w różnicy amora i czy w M6 jest hollowtech 2 bo w M4 jest chyba. 

Napisano

Chyba się zdecyduje na mustanga M6 2022, powietrzny amor, deorka 1x11, najsłabsze to hamulce chyba się wydają no ale ja 65kg ważę to myślę że dadzą radę 

Napisano

Jest w serwisówkach, 35 też występuje w wersji ze sprężyną, a ten mustang na jednym ze zdjęć jakie znalazłem jest ze sprężyną.

Napisano

Napisałem pytanie do Rometa o ten amor. Znajdzie się jakiś rower do 4.5k z powietrznym Amorem oprócz Storma?

A jak to jest z tymi krossami bo słyszałem że lubią ramy pękać albo obręcze jakieś lipne.

• Mod Team
Napisano

@gtr01 Rockrider XC100 jest dostępny w Decathlonie. Wszystkie rozmiary oprócz L. Nie wiem ile masz wzrostu, ale może warto się przymierzyć.

Big Nine 200 nie jest zła, aczkolwiek ma trochę mały zakres przełożeń, bo to tylko napęd 10s z kasetą 11-46T i do tego brak sztywnej osi chociaż z przodu.

Napisano
9 godzin temu, gtr01 napisał:

A jak to jest z tymi krossami bo słyszałem że lubią ramy pękać albo obręcze jakieś lipne.

Pękają tak samo jak inne, czyli używając rower zgodnie z przeznaczeniem nie ma o tym co myśleć. Podobnie sprawa wygląda z obręczami. Popatrz na tematy na forum - ludzie nawet w rowerach za 10 tys. zł myślą na starcie o wymianie obręczy zanim rowerem zaczną jeździć...

Napisano

Czyli na nine 200 gorzej się będzie podjeżdżać bo ma 46t a Romet i Kross mają 51t?

Kusi ten Kross bo jak się okaże że Romet ma sprężynę to lipa 

Napisano

Generalnie tak. A na jakim napędzie teraz jeździsz? Jeździłeś? Zacznij lepiej od określenia jaki napęd jest odpowiedni do Twoich potrzeb, a później szukaj po wyglądzie... Wg mnie napęd 1x10 jest marny jeżeli chodzi o góry. Jak już to 1x12, ale i tak lepiej i taniej 2x10. Ja osobiście nie mam nic nawet do 3xxx. Poczytaj trochę, bo jest dużo tematów o tym.

Napisano

To jest inny rodzaj roweru... Wszystkie poprzednie, które się przewijały to były, powiedzmy umownie, XC, a ten to trail.

Ty w ogóle jeździsz jakimś rowerem czy to Twój pierwszy zakup? Gdzie mieszkasz?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...