ETOmarine Napisano 10 Października 2021 Napisano 10 Października 2021 Szukam e-bike (nowe modele na rok 2022) do jazdy po asfalcie, drogach szutrowych, drogach leśnych, ziemistych, piaszczystych i głębokich kałużach. Zależy mi na długodystansowcu z pojemną baterią. Ważniejsza od ceny początkowej jest dla mnie dalsza eksploatacja w tym niezawodność w każdych warunkach i dostęp do części. Mój wzrost i waga to 195 cm wzrostu i 95 kg. Dodatkowym plusem będzie brak zbędnych rzeczy jak oświetlenie zasilane z baterii roweru, błotników i bagażnika.
ETOmarine Napisano 14 Października 2021 Autor Napisano 14 Października 2021 Po kilku poradach zweryfikowałem swoje wymagania i szukam czegoś w takiej specyfikacji: Cena od 18 000 do 26 000 zł Rama: Aluminium XL full suspension Silnik: Shimano STEPS EP8
chudzinki Napisano 14 Października 2021 Napisano 14 Października 2021 Nie mam nic do powiedzenia w tej kwestii, ale temat jest tak niszowy jeżeli chodzi o crossy, że proponuję poszukiwania na własną rękę 😉.
m0d Napisano 14 Października 2021 Napisano 14 Października 2021 W dniu 10.10.2021 o 22:00, ETOmarine napisał: Szukam e-bike (nowe modele na rok 2022) do jazdy po asfalcie, drogach szutrowych, drogach leśnych, ziemistych, piaszczystych i głębokich kałużach. 38 minut temu, ETOmarine napisał: full suspension Ta, był cross a za chwilę będzie pewnie zjazdówka Tak naprawdę to raczej nie wiesz czego chcesz poza tym, że chcesz na to sporo wydać.
chudzinki Napisano 14 Października 2021 Napisano 14 Października 2021 O żeż! To ja nie zauważyłem tego małego acz jakże ważnego dopisku "full suspension"...
Tyfon79 Napisano 14 Października 2021 Napisano 14 Października 2021 No zjazdówek na prą to jeszcze nie grali a może się mylę. Tak czy inaczej jak ma być full to robi się listę w tym konkretnego silnika i szuka co w ogóle da się kupić. Może jakiś elektryczny Canyon typu Neuron lub Spectral. W tych pieniądzach podejrzewam, że będzie to top wybór cena-jakość. Może jakaś Meridka bo tam montują chyba Shimano jak idzie o silnik. Natomiast nie ma czegoś takiego jak niezawodność tym bardziej jak się będzie taplać w głębokich kałużach. Co chwila będzie trzeba wszystko rozpierać i serwisować, napęd będzie szybciej padał.
ETOmarine Napisano 14 Października 2021 Autor Napisano 14 Października 2021 Z crossa przeszedłem na MTB full suspension, bo poradzono mi, że hardtail przy tej masie i zastosowaniu roweru się nie sprawdzi. Myślałem, żeby zakupić Meridę eONE-SIXTY 700, ale polskie przedstawicielstwo twierdzi, że będzie ciężko, jeżeli w ogóle się uda dostać model z ramą XL.
Gość Napisano 15 Października 2021 Napisano 15 Października 2021 21 godzin temu, Tyfon79 napisał: No zjazdówek na prą to jeszcze nie grali a może się mylę. O ile się nie mylę, to geometria poprawiona pod dwupółkowca , do treningu jeśli ktoś musi https://www.husqvarna-bicycles.com/en-cz/models/downhill/extreme-cross-102021.4000003342.html podobno Shimano to lepiej uszczelniony z silników na rynku
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.