Skocz do zawartości

[Trenażer DD] jaki z pomiarem mocy, zwift

ernorator

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

No same pozytywy jak na pierwszy tydzień, potwierdza się to co pisałem wcześniej po testach. Jedyne co mnie trochę zaskoczyło to dźwięk piasty, w tym co testowałem był raczej cichy a ten co kupiłem wyje jak karbonowe koła za 5k :), muszę poszukać albo nawet maila do producenta napisać jak to nasmarować żeby było cichsze. Pojeździłem trochę na płaskim, trochę podjazdów. Na podjazdach realizm raczej anegdotyczny ale się pocę i nogi palą więc jest ok. Włączyłem sobie ostatnio jakąś krótką trasę 12km z podjazdem 250m, no co za sadyści tam trasy robią, 6km podjazd 120m potem 2km z górki i 4km 130m podjazd z czego ostanie 400m 10-13%. Ja z Mazowsza więc wrażenie to na moich nogach zrobiło :P 

Ogarnę trochę co i jak i sobie jakiś plan treningowy narysuje żeby na wiosnę jak pojadę ze znajomymi do Karpacza coś gdzieś pojechać a nie tylko wejść na śnieżkę i jeść oscypki. 

Zapięty mam w trenażer MTB bo próbuje żonę zarazić (MTB jeszcze jej pasuje ale szosa jest za mała) mam tam 44-34-24 i 11-32 10t więc dramatycznej różnicy względem mojej emeryckiej szosy nie ma 50-36 i 11-32 11t. 

W dniu 25.09.2021 o 21:49, ernorator napisał:

dongla ant+ mam

jakiegoś za 100pln z allegro mam i się okazało, że jak nie leży na kablu 1-1,5m od trenażera to czasem gubi zasięg.

• 1 rok później...
Napisano

Witam. Trafiłem na ten temat, gdyż pojawił się u mnie problem z falowaniem mocy. Tak mi się przynajmniej wydaje. Po kilkunastu minutach jazdy na trenażerze (DIRETO XR) moc sama się zwiększa, nie da się pedałować z takim obciążeniem. Jest na top jakaś rada?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...