Skocz do zawartości

[do 1500 na raty] MTB

pablo945

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Chciałbym się doradzić odnośnie roweru górskiego do 1500 zł, na allegro znalazłem coś takiego ale czy to dobre nie wiem może ktoś pomoże w ocenie: https://allegro.pl/oferta/rower-gorski-xc-29-shimano-tarcze-aluminium-10919186611

Mój wzrost to 181-183cm (na dowodzie 183 ale możliwe że się skurczyłem po 9 latach :D), moja waga to 103-106kg z tego co sprawdzałem rama 19" oraz koła 29" będą idealne, niestety nie ma zbyt dużego wyboru a jak jest to jakieś nieznane marki co do których nie jestem przekonany, przeglądałem sklepy rowerowe online niestety ceny są ponad normę jaką mogę przeznaczyć.

Rower mam zamiar używać codziennie w dojazdach do pracy, zastanawiałem się nad trekkingiem ale jako iż w mieście którym mieszkam jest górzysty teren i dosyć często są jakieś przeszkody na chodniku lub drodze zdecydowałem się że wybiorę rower górski.

Płatność ratalna najlepiej by mi odpowiadała. Do roweru zamierzam również dokupić jakiegoś dobregu u-locka z uchwytami oraz wygodne siodełko.

Z góry dziękuje za wszelką pomoc w doborze.

Napisano

Przecież to coś nie jest nawet 1000 warte. :)

No i... Nie wyobrażam sobie, jak straszne przeszkody muszą leżeć na chodnikach w Twoim mieście, że potrzebujesz do ich pokonania roweru górskiego... Zwalone drzewa? Wyrwy po trzęsieniu ziemi? Ciała po nocnych strzelaninach? Tak wiele pytań, tak mało odpowiedzi... :o

Decathlon patrzyłeś? Albo rowery crossowe popularnych tanich marek jak Lazaro czy Kands? W mojej opinii rower "górski" nie jest Ci do niczego potrzebny, cross wystarczy. Ba! Wystarczy jakiś typowy "commuter", skoro będziesz nim jeździł tylko po mieście do pracy.

Napisano
5 minut temu, TheJW napisał:

Przecież to coś nie jest nawet 1000 warte. :)

No i... Nie wyobrażam sobie, jak straszne przeszkody muszą leżeć na chodnikach w Twoim mieście, że potrzebujesz do ich pokonania roweru górskiego... Zwalone drzewa? Wyrwy po trzęsieniu ziemi? Ciała po nocnych strzelaninach? Tak wiele pytań, tak mało odpowiedzi... :o

Decathlon patrzyłeś? Albo rowery crossowe popularnych tanich marek jak Lazaro czy Kands? W mojej opinii rower "górski" nie jest Ci do niczego potrzebny, cross wystarczy. Wystarczy jakiś typowy "commuter", skoro będziesz nim jeździł tylko po mieście do pracy.

Obejrzę jeszcze raz crossowe, w sensie zależy mi na tym żeby pod górkę się wygodnie jechało, gdyż dom jest położony na wzniesieniu, może z tymi przeszkodami trochę przesadziłem, w większości przypadków zamierzam używać chodników niż asfaltu, zbyt duże korki z rana do pracy jak i z powrotem.

@kipcior

Nie mam, przeniosłem się niedawno do miasta, poprzedni co używałem to trekking z komuni jeszcze 😀 obecnie niezdatny do użytku, rama zardzewiała, nie na mój wzrost.

Napisano

Odemnie głos na Riverside 500, ewentualnie minimalnie ponad budżet Lazaro Aero V3.. to taki cross na sztywnym widle.

Edit: Nie jestem tylko pewien jak to wygląda z ratami w przypadku Lazaro.

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...