Skocz do zawartości

[2500] Rower wyprawowy- konkretne modele

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Cytat

Ogólnie to teraz z tego co się orientuje to jest problem z dobrymi rowerami przez tego covida

"Dobre" są niestety kilka razy droższe

Czym ma być w ogóle rower wyprawowy jak to nazywasz? Bo w linkach same mieszczuchy

A jeśli te rowery spełniają jakieś tam twoje wymagania to możesz losować, technicznie prawie to samo

Jedynie kross na minus za wolnobieg bo reszta ma kasety

Napisano

Krosa odpuść . Ma napęd na wolnobiegu . To słabsze rozwiązanie niż kaseta .

Najdroższy - Tabou  ma najlepszy osprzęt . Tylko że pierwszy raz słyszę o tej marce więc trudno powiedzieć coś o ramie , a to najważniejsza część roweru . W kontekście roweru wyprawowego nie przekonuje mnie też mocowanie bagażnika do błotnika . Może tam jest jakiś płaskownik łączący błotnik z ramą , jakieś wzmocnienie ? Nie wiem . W każdym razie gdyby to było tylko przykręcone do błotnika miałbym obawy o wytrzymałość i stabilność konstrukcji .

Tańszy unibike jest taki sobie . Nie zachwyca ale też nie ma nic co by go dyskwalifikowało . Marny ale będzie jeździł . Bardzo miękkich przełożeń nie ma ale to odczułbyś tylko na długich ,  stromych podjazdach . Albo na bardzo stromych .

Droższy unibike jest już ok . Tzn szału nie ma ale to poprawnie zestawiony rower turystyczny . Tylko że dałeś linka do damskiego modelu .

Czyli ja wybierałbym między Uni -Voyager ( ale jednak męskim ) a Tabou jeśli obejrzałbym bym go w realu . Zresztą każdy rower trzeba obejrzeć w realu i przymierzyć .

Edit - droższy Uni ma takie same miękkie przełożenia jak tańszy 28:32=0,87 , nie przyzwyczajaj się też do łańcucha . Seria Z jest zadaje się dość słaba i trzeba by go szybko wymienić na np KMC X8 . Amory we wszystkich rowerach z linków są raczej słabe .

Napisano

No dobra to ile muszę dać aby mieć dobry trwały rower- 4000 zł? Chodzi mi o wypady na 150 km na dwa dni w zasadzie co kilka tygodni. Ten Trekking Voyagera chyba będzie ok. Kupił bym rower crossowy, ale ich nigdzie nie ma na mój rozmiar- chodzi mi o unibike flash https://aventurasport.pl/pl/p/Rower-crossowy-Unibike-FLASH-EQM-23GRAFITOWO-NIEBIESKI-2021/94899 Jakbym go gdzieś znalazł we Wrocku to w ciemno bym brał, bo do 2500 najlepszy taki rower podobno- no może wersja bez eq bo ten bagażnik słaby słyszałem

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...