Skocz do zawartości

[Pedały] do trekkinga

2wheels4ever

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Obecny jeden się zaciera i rozglądam się za nowym kompletem. Może ktoś polecić jakieś konkretne, raczej niskobudżetowe, za kilkadziesiąt, nie kilkaset złotych? Chodzi mi o klasyczne pedały, najlepiej całe czarne metalowo-plastikowo-gumowe, do jazdy w tenisówkach, adidasach i czasem butach typowo miejskich.

Napisano

Ciężko z tych "tradycyjnych" kupić coś lepszego. Albo ja nie znam ;)

Wspomniane to takie "klasyki" do stówki (Dartmoor nieco drożej) które gdzieś tam przerobiłem i znam. 

Co do przebiegów - nie liczę. Żadnych lepszych pedałów jeszcze nie zmieniałem, od paru lat, jedynie tanie które zajeżdżam w zimówce. 

• 9 miesięcy temu...
Napisano

No dobra, pedał, który się zacierał, został zreanimowany i służył przez kilka miesięcy, ale teraz zaczął pękać, drugi zresztą też jest mocno wysłużony po ponad 10 tys. km, tak więc wymiana jest nieunikniona. I szukam jakichś klasycznych (nie sportowych/platformowych) do jazdy rekreacyjnej i użytkowej, koniecznie z gumkami. Jak możecie polecić (albo odradzić) zakup jakichś konkretnych, to będę wdzięczny. Sam po weekendzie rozejrzę się po zaprzyjaźnionych sklepach rowerowych.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...