Skocz do zawartości

[klamkomanetki] głębokie rysy na klamkomanetkach

Diablo_94

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

posiadam szosę z klamkomanetkami shimano 105, niestety ze względu o opieranie o ścianę są na nich rysy mniejsze oraz głębokie gdzie jest zdarty lakier i widać biel.

prosze o poradę, czym to zamaskować/ czym to „przykryć” aby nie rzucało się to w oczy.

Macie jakieś pomysły ?

Napisano

Nic z tym nie zrobisz. Możesz kupić nowe pokrywki.

Napisano

A czy w autoryzowanym sklepie rowerowym w którym maja produkty marki Shimano, będą w stanie mi coś takiego zamówić i wymienić?

Napisano

Wątpię. Dostępność w Polsce takich części jest minimalna. No chyba że trafisz na kogoś, kto trochę poklika i ściągnie Ci spoza Polski.

Swoją drogą, opieranie roweru o manetki to zły pomysł. Najdroższy element, łatwo się niszczący.

Napisano
W dniu 6.05.2021 o 13:18, Pitof napisał:

Pierwsze - przednie 2 elementy od lewej i prawej klamkomanetki znalazłem (Y03N98010 / Y03M98010)
ale jak nazywa się ten element który zaznaczyłem na zdjęciu ? (nie mogę go nigdzie znaleźć)

shitmano.jpg

Napisano

Cała klamkomanetka, tego nie wymienisz.

Napisano

Ale czy jest sens? Chcesz sprzedać ten rower? Wymienisz i za klika tygodni będzie to samo. Jak działa to nie dotykać. ;) 

Napisano

Mi przez 3 lata udało się zrobić jedno małe otarcie, więc się da, tylko trzeba uważać. Zbyt duży wydatek żeby to naprawiać.

Miejsce jest proste do zamaskowania, można Plastidipem.

Napisano
1 godzinę temu, JWO napisał:

Ale czy jest sens? Chcesz sprzedać ten rower? Wymienisz i za klika tygodni będzie to samo. Jak działa to nie dotykać. ;) 

wprost przeciwnie - ja rower już taki kupiłem bo tylko te porysowane elementy to jest mankament i chciałem je zrobić :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...