Skocz do zawartości

[okolice 1.500zl] szosa dla amatora

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, potrzebuję szybkiej porady czy ten rower jest warty uwagi i ceny?  Jeśli nie to w co celować?

https://www.olx.pl/d/oferta/rower-szosowy-triban-500-rozm-l-CID767-IDJuQsk.html?isPreviewActive=0&sliderIndex=7

+182cm wzrostu i 85 kg wagi, dla amatora który chce zaczac jeździć na szosie. 

Nowa opona, siodełko 

pozdrawiam

Jest też taki trek 1.2  https://www.olx.pl/d/oferta/rower-szosowy-trek-alpha-CID767-IDzB1kQ.html 

Cena mocno do negocjacji 

Napisano

Według mnie trochę za dużo, a jeżeli nawet nie, to ja bym go nie polecił ze względu na napęd.

Wygląda ok, ale pamiętam że czytałem raczej słabe opinie o napędzie.

Napisano

Za duży na Ciebie. Na fotkach za dużo nie widać.

Napisano

Nadal zostałbym przy poziomej 56. Sam mam 185, na dzień dzisiejszy rower z poziomą 575 i musiałem go trochę "skrócić", najlepiej czułem się na 56+mostek 110

Napisano

Przy małym budżecie nie ma sensu skupiać się na konkretnym modelu czy marce a już szczególnie na treku. Jak się trafi coś fajnego to spoko ale w większości przypadków trek jest mocno overproced, płacisz za znaczek. To czy coś jest na sorze/triagrze czy ultegrze/105 też jest dość szerokim tematem - mimo, że np. tiagra jest dwa poziomy niżej od ultegry nie oznacza, że jej obecna generacja będzie gorsza od 13 letniego roweru na ultegrze (bo trek z linku to właśnie rocznik 2008)

skąd jesteś? chcesz szukać na miejscu czy wysyłka wchodzi w grę? budżet sztywny czy coś można jeszcze uciułać (generalnie pomiędzy rowerami za 1500 a 2000 będzie wyraźna różnica, przede wszystkim wiekowa)

Napisano

@Mihau_ Jestem z Piechowic, budżet okrojony myślę ze nie chciałbym przekraczać 1700 zł (jestem amatorem a rower chce tylko zeby trochę się z domu ruszyć i spalić brzuch ;) )

Może być wysyłka.

@Mihau_ fajnie jakbym mógł Cie prosic o wyszukanie czegoś ciekawego i wartego uwagi :) Byłbym bardzo wdzięczny ! ^^

Napisano

Wszystko zależy ile chcesz wydać

Ogólnie trek sprzętowo jest lepszy niż triban jednak sporo starszy

Ująłbym to tak:

- 1700 za tego treka to dobra cena

- 1250 za tego tribana to bardzo dobra cena

Trek jest lekko przyduży, triban ma napęd 3x, który ma swoje wady i zalety, na początek będzie spoko (a jeśli mieszkasz w gorzystym terenie to jeszcze lepiej) 

Napisano

- triban - bardzo dobry wybór za 1250

- trek 1 - niewiele o nim wiadomo, żadnych zdjęć dokumentujacych stan napędu

- trek 2 - dobry wybór za 1750 z pedałami i przesyłką

Napisano

Taaaa, a jak kupowałem samochód to miał świeżo zrobiony rozrząd 3 lata temu

Na zdjęciach to widać tylko tonę kurzu i rozmazaną, czarną plamę w miejscu kasety

Napisano

@Mihau_A więc tak, 

-triban --> ma chętnego kupca na odbiór osobisty, jeśli by nie wziął to za (1450!) Z przesyłką może mi oddać. (Więc już nie 1250)

-pierwszy trek --> rzeczy były wymieniane rok temu, ponoć wszystko śmiga. (Nie jestem pewny co do tego treka) 

-drugi trek --> najlepsza cena jaką może zrobić to 1.700 z przesyłką i pedałami

Tak więc z tego co pisałeś, chyba opcja trek numer dwa (ten czarny) będzie najlepszą opcją? :) Też byś tak wybrał mając właśnie 1.700 zł? 

Napisano
10 godzin temu, Mihau_ napisał:

Na zdjęciach to widać tylko tonę kurzu i rozmazaną, czarną plamę w miejscu kasety

I to też jest jakaś informacja...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...