Gość Napisano 16 Kwietnia 2021 Napisano 16 Kwietnia 2021 Przeglądając net znalazłem przypadkowo taki licznik https://kross.eu/pl/akcesoria/akcesoria-rowerowe/liczniki/licznik-krc-222cw Funkcje ogólne: Analogowy wskaźnik prędkości, Auto ON/OFF, Auto Scan, Jednostki metryczne / imperialne, Licznik spalonych kalorii, Podświetlenie, Ślad węglowy, Termometr, Ustawienia dla 2 koła Tak się zastanawiam, czy to już nie jest jakaś paranoja z tą ekologią? Jadąc rowerem mam się zastanawiać jeszcze ile CO2 emituję???
wojtasin Napisano 16 Kwietnia 2021 Napisano 16 Kwietnia 2021 To na pewno element wielkiego projektu depopulacji, bo jak sobie zdasz sprawę z tego, ile emitujesz dwutlenku węgla, to może w końcu zaczniesz myśleć o samobójstwie, a jak się jeszcze porządnie nasłuchasz Wajraka, to na bank pojedziesz do lasu z dobrym sznurem.
pszczak0 Napisano 16 Kwietnia 2021 Napisano 16 Kwietnia 2021 Może nie trzeba będzie jechać do lasu zanieczyszczać go -przecież mamy covid już do wczoraj uśmiercił 60tyś. rodaków .
nctrns Napisano 16 Kwietnia 2021 Napisano 16 Kwietnia 2021 2 godziny temu, Thomlodz napisał: Jadąc rowerem mam się zastanawiać jeszcze ile CO2 emituję?? 🤦♂️ Ta funkcja pokazuje ile co2 byś wyemitował, gdybyś przejechał ten sam dystans samochodem.
Gość Napisano 16 Kwietnia 2021 Napisano 16 Kwietnia 2021 https://kross.eu/files/pliki_do_pobrania/KRC_222CW_liczniki.pdf W instrukcji jakoś nie widzę wyjaśnienia co oznacza ten ślad węglowy. No OK, niech będzie porównanie z samochodem, ale na grzyba mi to? Jadąc rowerem interesuje mnie przede wszystkim prędkość i dystans. Oraz jeszcze mapa w przypadku nawigowania. Przydaje się tez temperatura. Dla sportowców ważna jest kadencja, no i moc - ale wymaga to drogiego sprzętu. Natomiast co do meritum sprawy to niedługo jeszcze zaczną montować w siodełkach czujniki CO2 i metanu - w wiadomych celach. A naiwni pewnie będa kupować
Gość Napisano 16 Kwietnia 2021 Napisano 16 Kwietnia 2021 Kolejna głupia funkcja i tyle. Raczej nie jest to licznik skierowany do sportowców.
Mod Team sznib Napisano 16 Kwietnia 2021 Mod Team Napisano 16 Kwietnia 2021 W Sigmach od dawna jest funkcja obliczająca koszt zaoszczędzonego kosztu paliwa. Podobna, tylko że nie liczy emisji Co2, ale oszczędności w twardej walucie. Wniosek; Krossy dla ekologów, Sigmy dla oszczędnych
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.