Skocz do zawartości

[Napęd] Problem z jazdą

Kacper195

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Hej mam problem jechałem sobie dzis normalnie jak co dnia i nagle usłyszałem trzask łańcuch spadł myślałem to tyle, lecz podczas jazdy znów spadł i pedały były nie stabilne nie wiem co zrobic pytałem paru osób też nie wiedzą będe wdzięczny za pomoc.

r2.jpg

r1.jpg

r3.jpg

Napisano

TAk

Ale będzie problem, bo masz urwaną miskę.

Trzeba ją delikatnie wykręcić albo wydłubać żeby nie rozwalić gwintu w ramie.

Uwaga misk8i mają gwinty prawy lub lewy więc je sie różnie wykręca.

Teraz, Mihau_ napisał:

Pewnie suportu i korby. Korbę masz na klin a to już delikatnie mówiąc martwy standard. 

Na kwadrat. na klin to wigry....

Napisano

Ale żeby rozkręcić potrzebujesz ściągacza do korb. Chociaż jak stary suport to złom to można ciąć i młotkiem wybijać.

Potem z suportem kupujesz klucz do wkręcania tegoż i składasz o ile gwint w mufie na to pozwoli. Dojechałeś dość skrajnie, więc może być problem.

Napisano

Wogóle jak napęd można doprowadzić do takiego stanu? Już pomijając suport przecież łańcuch też jest cały przerdzewiały, ty na nim jeszcze dzisiaj jeździłeś?

Tak z zupełnej ciekawości możesz wrzucić zdjęcie kasety / wolnobiegu? 😐

Napisano

Kolejnemu Kacprowi chciałeś napisać.

Ale kto wie? Nie takie rzeczy na wsi widziałem...

Co do kosztów w serwisie to można niestety podejrzewać, że da się znaleźć w takich pieniądzach podobny rower na OLX. Jak ze starym samochodem - jak się nie ogarnia samemu to w pewnym momencie przestaje opłacić się go utrzymywać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...