Skocz do zawartości

[stery] regulacja ok => ciężko chodzą

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich :thumbsup:

Stery rozłożone do przeczyszczenia i nasmarowania ( półzintegrowane, rama cube analog 2016/17, widelec suntour xcm),  tak tak wszystko składane w takiej kolejności jak być powinno ,nic nie pogubione itp. robiłam to już wiele razy i zawsze było ok ... aż do teraz :( 

Bieżnia niby ok , łożysko , rama, łożysko, pierścień ,kapa, podkładka pod mostek, mostek i kapsel , lekko skręcone aby nie było luzu i kierownica kęciła sie lekko , potem dokręcony mostek i ćwierc obrotu kapsel , wszystko kręci się lekko i luzów zbytnio nie ma , jednak gdy wsiadam na rower zaczyna sie cyrk , kierownica sama myszkuje ,ciężko utrzymać ją w rękach i ciężko chodzi :confused: po kolejnej regulacji wszystko ok , a gdy wsiadam na rower znów to samo...brak juz pomysłu...

Dziękuję za wszystkie sugestie :icon_redface:

Ania

Napisano

Niestety z kompletnie nieznanych mi powodów, kiedyś miałem dokładnie to samo. Skręcałem, było lekko, kilka ruchów i jakby się zaciskały.

Napisano

Niestety tak. Nie miałem już siły się z tym bawić.

Napisano

Nic nie dało się poradzić więc stery nowe przyszły no i jak zawsze chciałam wszystko sama zrobić :teehee: stara bieżnia zdjęta bez problemu, wszystko wyczyszczone nasmarowane i nowa niestety utknęła bardzo wysoko... :rolleyes: nic już nie chce jej ruszyć choć nasmarowane...chyba zostaje podejść do serwisu ach... 

DSC_0094_Easy-Resize.com.jpg

Napisano

Trzeba nabić.

Dlaczego nie wybrałaś sterów na łożyskach maszynowych?

Napisano

skom25  teraz się właśnie zastanawiam...

dovectra  było nabijane pół dnia ,pewnie rura byłaby najlepsza ..  co do misek czy nie są luźne?  stare wybiłam , nowe nabiłam i siedzą ok jeśli o to chodzi 

Napisano

Mam nadzieje że nie opierałaś widelca o ziemie. Jeżeli tak, to może być niespodzianka i koło nie wejdzie w haki.

Napisano

Opierane pod rura sterową :) 

Co do bieżni okazało się że jej średnica jest mniejsza aż o  2mm a to niestety za dużo i nie da się nabić...

skończyło się na zakupie  maszynówek :yes: bieżnia weszła jak w masełko 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...