jarosmat Napisano 3 Września 2020 Napisano 3 Września 2020 Witam, Wybrałem sobie rower jako środek dzięki, któremu będę mógł zgubić parę kg. Oraz jako środek transportu po mieście. Zatem szukam czegoś co sprawdzi się w mieście (krawężniki, nierówne nawierzchnie, a raczej kiepskie). Jeździłem do tej pory rowerem MTB i kombinowałem z różnego rodzaju rogami do kierownicy, bo brakuje mi ciągle w jakieś dłuższe trasy innego chwytu (bolą mnie ręce itd). Miałem okazję przejechać się na rowerze Giant Anyroad 2, w wersji z hamulcami tarczowymi mechanicznymi i nie wiem czy coś jest nie tak z nimi ale praktycznie te hamulce nie hamowały. Ale do czego dążę, szukam roweru bez przedniej amortyzacji (bo zbytnio nie wykorzystuje przedniego amortyzatora obecnie, a widzę, że szerokie opony mogą załatwić po części pewną amortyzację). Co możecie polecić? Mam 195cm wzrostu, jaki typ roweru będzie odpowiedni do tego czego wymagam?
KurczakNorris Napisano 3 Września 2020 Napisano 3 Września 2020 Marin muirwoods i zmiana w nim opon na jakieś o szerokości 2.0. Poczytaj o tym rowerze, jest tu dużo informacji. Prawdopodobnie jest to maszyna, której szukasz.
Pitof Napisano 3 Września 2020 Napisano 3 Września 2020 Tak, Marin Muirwoods to sensowny wybór w tym budżecie. Do tego proponuję dołożyć jeszcze porządne gripy: Ergon GP3 lub Ergon GP4 Nie są tanie, ale to naprawdę bardzo dobrze wydane pieniądze. Ręce podziękują.
jarosmat Napisano 4 Września 2020 Autor Napisano 4 Września 2020 Bo na coś z barankiem nie mogę liczyć?
creshuu Napisano 8 Września 2020 Napisano 8 Września 2020 Cześć, wtrącę się tutaj żeby nowego tematu nie zakładać, wymagania podobne jak @jarosmat z tym, że rower będę kupował w Anglii. Ostatnio pojawił się w sieci sklepów poniższy rower (2500zł): https://www.boardmanbikes.com/gb_en/products/2364-hyb-8.6-green.html https://www.halfords.com/boardman-hyb-8.6-mens-hybrid-bike-2021---silver-large-366206.html# Najbardziej mnie zastanawia zintegrowana kierownica oraz korba, reszta wydaje się być w miarę ok, chyba... Jest strasznie kiepski wybór, a jestem bez roweru kilka miesięcy i muszę coś w końcu kupić! Wcześniej jeździłem na Lazaro V3, teraz szukam roweru bez amortyzatora, którego w poprzedniku i tak nie używałem, hamulce hydrauliczne nie są wymagane. Jakieś alternatywy dla powżyszych dostępne u nas w kraju (wysłałbym sobie jeżeli warto zachodu)?
hulk14 Napisano 8 Września 2020 Napisano 8 Września 2020 W dniu 4.09.2020 o 20:19, jarosmat napisał: Bo na coś z barankiem nie mogę liczyć? Nowego z hydraulikami? Nie. Musiałbyś dać minimum dwa razy tyle (i to w promocji). Najtańszy baranek z pół-hydraulikami to chyba triban 520 za jakieś 3500.
creshuu Napisano 11 Września 2020 Napisano 11 Września 2020 Sorry za podbijanie ale zależy mi na opinii użytkowników odnośnie w/w roweru, można liczyć na komentarz? Dzięki.
KurczakNorris Napisano 11 Września 2020 Napisano 11 Września 2020 Jeśli Ci się podoba i odpowiada Ci rozmiar ramy, możesz brać. Ja wciąż jednak jestem za marinem muirwoodsem.
creshuu Napisano 16 Września 2020 Napisano 16 Września 2020 Tak, szukałem tego Muirwoordsa ale nie mogę znaleźć sklepu, w którym byłby dostępny. Jakieś doświadczenia z zintegrowaną kierownicą z mostkiem albo opinie na temat korby?
przemeg Napisano 16 Września 2020 Napisano 16 Września 2020 Na ten moment to będziesz szukał tego, co jest dostępne a nie co chcesz. Sklepy są wyprzedane, jest problem nawet z częściami do eksploatacji. Jeśli chcesz coś na już to masz mały wybór, prędzej znajdziesz coś używanego.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.