Kamy67 Napisano 13 Lipca 2020 Autor Napisano 13 Lipca 2020 49 minut temu, prezi napisał: a nie myślałeś o fitnesie/gravelu z prostą kierownicą? ja pomyślałem i jestem bardzo zadowolony. Wg mnie mtb jest bardziej uniwersalny, gravelem trudno będzie powiedzmy zjechać ze schodów bądź skakać jakieś hopy.
Lawstorant Napisano 13 Lipca 2020 Napisano 13 Lipca 2020 I ciągle twierdzi, że będzie mu brakować biegów co z takim rowerem po prostu nie jest prawdą.
kyryl_04 Napisano 13 Lipca 2020 Napisano 13 Lipca 2020 Mam wrażenie że autor sam nie wie czego chce. Jak chcesz wygodnie i szybko jeździć po mieście i szutrach, to coś typu gravel czy jakieś xc, ale jak chcesz jeździć po schodach i latać hopy to najlepszym wyborem byłoby enduro/trail, bo bez problemu przejedziesz 60km, podjedziesz pod stromą góre i polatasz co nie co. TYLKO nie wsadzaj korby 3x albo 2x do horneta czy primala bo mija sie to z celem i jest totalną głupotą. Jestem pewien że wystarczył by ci jakiś NX (11-50), albo jego shimanowski odpowiednik.
MikeSkywalker Napisano 13 Lipca 2020 Napisano 13 Lipca 2020 Da się i bez drogiego Eagle - mam w fullu tani napęd 1x10 z kasetą 11-42 i nie brakuje przełożeń. W górach może zmieniłbym zębatkę na mniejszą, 32T ale na lokalne trasy spokojnie da radę 34-36T. A korba 3x jest dobra, ale do zrobienia z niej jednorzędowej
inforobert Napisano 13 Lipca 2020 Napisano 13 Lipca 2020 W dniu 10.07.2020 o 03:06, Kamy67 napisał: Problem w tym że chciałbym z przodu mieć korbę 3 rzędową Taka analogia: Można w Mercedesie S600 zrobić lift zawieszenia i włożyć 4 calowe opony aby brodzić w rowach wypełnionych błotem, bądź jechać w Karpaty po Ukraińskiej stronie. Korba + przerzutka + manetka + adapter/obejma + linka, pieniądze które nie wniosą nic lepszego w tą ramę. Lepiej kaseta 10-11 rzędowa, co za tym idzie frajda z jazdy
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.