Skocz do zawartości

[Suport] Problem z wykręceniem

niweja

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Mam problem z wykręceniem suportu.

Posiadam standardowy klucz do odkręcania suportu.

Po nałożeniu klucza widzę, że jest on jakby za krótki - nie mam oporu aby wykręcić suport.

402d3d9f45202e81m.jpg

92b54bfc35c06fa7m.jpg

Ktoś miał coś podobnego ? W czym jest problem ?

Suport 68/122,5 BSA

Korba: SHIMANO TOURNEY FC-M171

Napisano

No zwyczajnie trafił Ci się klucz, który nie pasuje do aż tak długich osi.

Próbowałeś może nałożyć samą nasadkę tak, żeby końcówka osi weszła w to kwadratowe gniazdo na końcu? Potem odkręć kluczem płaskim.

Napisano

Probowałem włożyć samą nasadkę - nic to nie zmienia.

Nasadka jest w środku zaślepiona i ma trzpień - dalej nie mam możliwości jej włożenia.

Napisano
12 minut temu, niweja napisał:

Ktoś miał coś podobnego ? W czym jest problem ?

Oczywiście te klucze nie są przystosowane tak naprawdę do grzechotek (chyba że oś ma 105 mm) tylko do klucza płaskiego, nastawnego czy żaby.

Napisano
3 minuty temu, michuuu napisał:

A to nie klucz do kaset?

Yup też bym stawiał na klucz do kaset. No chociaż nie bo to klucz do suportów bike handa. Dziwny jest ten bolec prowadzący - bardziej pasujący na otwór do ośki w kole.

Napisano
Godzinę temu, niweja napisał:

Nasadka jest w środku zaślepiona i wyglada tak:

N a pewno nic nie wchodzi? powinno tam ze 3 mm wejść (bo tyle jest miejśca w misce) i już.

Teraz, Sobek82 napisał:

Jak wyłamiesz bolec,

Własnie może zapiera sie w ośce.

Napisano

Bolec jest w zamierzeniu po to, aby podczas używania klucza zminimalizować ryzyko jego omsknięcia się. I jak ktoś wyżej zauważył zapewne nie pasuje do tej długości osi. Ew. bolec może być krzywy i nawet jeśli początkowo wchodzi w oś, to później się blokuje. 

Napisano
1 godzinę temu, seraph napisał:

No zwyczajnie trafił Ci się klucz, który nie pasuje do aż tak długich osi.

Rozwiązanie padło dawno ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...