JWO Napisano 19 Maja 2020 Napisano 19 Maja 2020 Wczoraj wymieniałem przednią zębatkę w napędzie GRX z oryginalnej 42T na chińska 48T Niestety przy przykręcaniu urwałem jedna śrubę ;(. Zakręcałem to zwykłym imbusem i bez jakiejś ogromnej siły. To była śruba od kompletu PassQuest, więc wywaliłem wszystkie i zakręciłem oryginalnymi od Shimano. Czy to typowa "chińska jakość", czy te śruby są takie delikatne? Z jaką siła je dokręcać? Obawiam się ze zębatka, też może być podobnej jakości. Wożę teraz ze sobą starą na wypadek awarii. Dzisiaj przyjechałem do pracy (40km) i wszystko hula, ale powiem że gdzieś tam z tyłu głowy są wątpliwości. Znalazłem jeszcze inna firmy STONE, ale nie chciałbym kupować drugiego badziewia. Ktoś może używał teakich?
uzurpator Napisano 19 Maja 2020 Napisano 19 Maja 2020 Śrubka z aluminium? Bo takowe to idzie ukręcić stanowczym spojrzeniem. Rutynowo wymieniam kiedy mi się trafią. Dartmoor, Shimano, E13 itd.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.