Skocz do zawartości

[2500+/-500}] Cross po wyleczeniu z MTB

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Hej, witajcie po długiej przerwie :)

Jako iż mój obecny rower czyli Kross Level A6 idzie na sprzedaż z powodu niewykorzystywania przeze mnie jego potencjału rozglądam się za czymś wygodniejszym :)

Zrobiłem małe rozeznanie i do mojego stylu jazdy najlepszym wyborem będzie cross. Wzrost 178 a waga ok 80 kg czyli rozmiar ramy 19".

Zainteresowało mnie kilka modeli, który z nich będzie najlepszym wyborem? Budżet jaki mam to 2500 zł, +/- 500 zł jeśli dzięki temu będzie lepszy.

1.Northtec Caledon DB AL- jestem do niego najbardziej przekonany, ale oczywiście jak się człowiek zagłębi to znajduje inne propozycje :)

2.Unibike Crossfire GTS

3.Kellys Phanatic

4.Cube Nature

Zależy mi na wygodnej pozycji, coś pomiędzy rowerem trekingowym a mtb. Jazda będzie głownie po mieście, czasami jakiś park, rzadko las.

Który z w/w byście polecili a który odradzili?

Napisano

A z ciekawości co ci nie odpowiada w obecnym rowerze?

Napisano

Jeszcze rozumiem, gdybyś zmienić chciał na baranek. Ale sprzedawać L6 bo to MTB, a kupić Crossa, Hm, dziwne.

Zmieniasz opony, tarcze ewentualnie z przodu i masz Cross-a.

Napisano
10 godzin temu, Danuel napisał:

A z ciekawości co ci nie odpowiada w obecnym rowerze?

Pozycja, chwila jazdy i bolą mnie plecy i nadgarstki, ale obstawiam to jest też kwestia wielkości ramy - 18".

9 godzin temu, some1 napisał:

Level A6 to nie jest jeszcze 26"? I to raczej sportowy?

Z takiego crossa za łatwo nie zrobisz. 

Dokładnie, 26" i rozmiar ramy 18".

Jestem świadom że cross bedzie miał gorszy osprzęt, jednak jestem totalnym amatorem i potrzebuje roweru z zupełnie inną geometrią i pozycja za kierownica.

Napisano
18 godzin temu, BarteQk napisał:

pomiędzy rowerem trekingowym a mtb

Przymierz się do któregoś z Giant Roam - mają bardziej sportową geometrię niż np. Cube. Takie prawie-MTB w wydaniu cross ; )

Napisano

Jestem prawie zdecydowany na któryś z Unibike - pytanie czy Viper GTS jest wart dopłaty 600 zł w stosunku do Crossfire patrzac na jego parametry?

Napisano

Trochę lepsze hamulce, napęd, inne piasty i suport. I ładniej wygląda, bo czarne szprychy ;) Jeśli masz nadmiar gotówki, to można, a jeśli nie, tańszy też będzie jeździł. 

Unibike myslę, że dobry wybór, sam mam takiego crossa od 12 lat. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...